Томенко: В Черкасах хочуть перерахувати голоси за провладного кандидата

Четвер, 1 листопада 2012, 12:20

Партія регіонів наполягає на повному перерахунку голосів в окрузі 194, де провладну самовисуванку Валентину Жуковську переміг кандидат від опозиції Микола Булатецький.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби віце-спікера Миколи Томенка.

"Або місцева влада не підкоряється центральній владі, а, відповідно, обласній партійній організації та ігнорує вказівки керівництва Партії регіонів, або все відбувається як завжди: лідери Партії регіонів у Києві для преси і світу говорять "правильні речі", а на місцях дають вказівку робити прямопротилежне", - сказав він.

Він підкреслив, що Булатецький переміг Жуковську, як насправді є представницею бізнес-групи групи Фірташа-Львочкіна, з відривом у 12,5 тисяч голосів, виборовши перемогу на 80 з 82 виборчих дільниць округу, програвши лише на двох закритих дільницях у СІЗО та тюрмі.

Томенко нагадав, що йде четвертий день боротьби за те, щоби підрахувати голоси.

"Сьогодні представником Партії регіонів (читай – за поданням голови обласної адміністрації Сергія Тулуба) подана пропозиція повністю перерахувати результати виборів на окрузі", - повідомляє він.

"Хочеться з іронією згадати заяви лідерів партії та фракції Партії регіонів про те, що Партія регіонів не судиться і не оскаржує результати виборів у жодному окрузі", - зауважив політик.

Томенко також відмітив, що задумка влади полягає в тому, щоби затягти час і продовжувати моральний тиск на членів дільничних комісій і на самого кандидата.

З іншого боку, за наявною інформацією, один зі сценаріїв, який передбачається, це спробувати на дільницях переписати частину голосів від одного провладного кандидата, до другої – Валентини Жуковської, за яку бореться влада.

"Ми будемо захищати результати виборів в кожному окрузі і, зокрема, на Черкащині, де влада намагається не пропустити законно обраних кандидатів Миколу Булатецького (194 округ, м.Черкаси) та Леоніда Даценка (197 округ, м.Канів)", - заявив він.

Як відомо, щодо роботи окружної виборчої комісії №194 у Черкасах вже направлено до суду 200 скарг від провладних і технічних кандидатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News