У ЦВК кажуть, що стежать за ОВК Пилипишина, але втручатися не можуть

Четвер, 1 листопада 2012, 18:22

Центральна виборча комісія продовжує відстежувати ситуацію в окрузі № 223 у Києві, але втручатися не може, заявляє член ЦВК Михайло Охендовський.

"ЦВК ніколи не втручається в роботу окружних виборчих комісій, оскільки це не належить до наших повноважень, і це було б неправильним з нашого боку", - сказав він на прес-конференції в четвер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Водночас, за його словами, ЦВК в межах своїх повноважень спрямовує діяльність всіх без винятку окружних виборчих комісій на дії, які мають відповідати закону "Про вибори народних депутатів України".

"Реагування з боку ЦВК на ситуацію, яка склалася в окрузі № 223, вже було неодноразово. В окремих випадках це мало результати. Загалом ситуація там залишається такою, яка є зараз. Безумовно, ми продовжуватимемо уважно стежити за ситуацією в цьому виборчому окрузі", - резюмував він.

Крім того, Охендовський заявив, що у ЦВК занепокоєні ситуацією з введенням даних до системи "Вибори" за результатами голосування за трьома одномандатними виборчими округами.

"Центральна виборча комісія має підстави висловлювати занепокоєння щодо перебігу введення інформації з трьох одномандатних виборчих округів. Це округ № 11 у Вінницькій області, з якого введено лише 81% повідомлень про зміст протоколу дільничних виборчих комісій, це округ № 197 у Черкаській області, з якого введено лише 47% повідомлень, і округ № 223 (Київ), з якого введено лише 77% повідомлень", - сказав він.

Водночас, як повідомляє кореспондент Української правди, станом на 19:30 четверга окружком 223 розпочав свою роботу.

Кворум членів кмісії все що відсутній, а тому комісія почне лише заслуховувати протоколи, раніше відправлені на уточнення. Остаточно прийняти їх можна буде лише тоді, коли буде кворум.

Як відомо, в окрузі № 223 опрацьовано загалом 77,22% протоколів. За даними ЦВК самовисуванець Віктор Пилипишин (28,35%) обходить представника "Свободи" Юрія Левченка лише на 0,85% голосів.

"Свобода" заявляє про фальсифікації. У середу на цій ОВК сталася бійка і пустили сльозогінний газ.

У середу було прийнято рішення прийняти останні три протоколи виборчих дільниць і перерахувати голоси ще на дев'яти дільницях.

"Свобода" просить Центрвиборчком замінити керівний склад окружкому №223.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування