Запис із палати Тимошенко не порушує її приватне життя - Прокуратура

П'ятниця, 2 листопада 2012, 09:55

У прокуратурі Харківської області прийшли до висновку, що розміщення в інтернеті відеоролика з палати екс-прем'єра Юлії Тимошенко не порушило її приватне життя.

Після прокурорської перевірки обставин появи ролика Тимошенко відмовили в порушенні кримінальної справи у зв'язку з відсутністю ознак злочину, пише "Комерсант-Україна".

В той же час слідчі не змогли знайти відповідь на питання, яким чином запис з палати Тимошенко виявився оприлюднений.

З результатів внутрішнього розслідування випливає, що прихованих камер відеоспостереження в зазначених Тимошенко місцях немає.

"За допомогою фахівців у сфері інформаційних технологій оглянуті приміщення санітарного вузла на території блоку тракційної лікування, де проводиться курс фізіотерапії. Будь-які пристрої відео- або аудіоспостереження, або інша апаратура передачі інформації відсутня", - сказано в документі.

Що стосується відео, то, судячи з кадрів, знято воно було з тих точок, де знаходяться камери, легально встановлені Державною пенітенціарною службою (ДПС) ще в травні цього року.

У той же час, стверджують у ДПС, запис цього відео не ведеться - зображення з камер надходить на монітор за допомогою трьох кабелів і відеореєстратора, який знаходиться в опечатаному металевому ящику і не має накопичувачів інформації.

"Втручання в систему відеоспостереження, встановлену в палаті Юлії Тимошенко, могло бути скоєно за допомогою апаратури, яка може підключатися до будь кабелю системи відеоспостереження", - сказано в документі.

Не виявивши технічних неполадок, співробітники припустили, що запис міг справити будь-хто з персоналу.

Результати внутрішнього розслідування лягли в основу постанови прокуратури Харківської області від 29 жовтня, якою Тимошенко було відмовлено в порушенні кримінальної справи відносно посадових осіб Качанівської жіночої виправної колонії "у зв'язку з відсутністю в їх діях складу злочину".

"Також відмовлено в порушенні кримінальної справи за фактом порушення недоторканності приватного життя Тимошенко у зв'язку з оприлюдненням відеоролика" Тимошенко в лікарні "унаслідок відсутності ознак злочину", - наголошується в документі.

Незважаючи на той факт, що прокуратура відмовила в порушенні кримінальної справи, з матеріалів перевірки, можна зробити висновок, що правоохоронні органи продовжують шукати тих, хто це відео розмістив.

Як відомо, на відео, розміщеному на сайті YouTube 16 жовтня, показані переміщення по лікарняній палаті жінки, схожої на екс-прем'єра, а також її заняття лікувальною фізкультурою в фізіотерапевтичному кабінеті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...