Опозиція хоче, щоб Рада почала роботу з розслідування фальсифікацій

П'ятниця, 2 листопада 2012, 11:54

Опозиція внесла до парламенту постанову про розслідування фактів фальсифікацій під час виборів до Верховної Ради і вимагає розглянути її першою 6 листопада.

Як заявив депутат Арсеній Яценюк журналістам у ЦВК, опозиція вимагає негайно зареєструвати дану постанову у Верховній Раді, повідомляє "Фронт змін".

У ній опозиція вимагає від органів прокуратури, Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ, усіх органів державної влади розслідувати факти підкупу, тиску, фальшування виборів, знищення виборної документації у конкретному переліку виборчих дільниць.

"Це постанова, в якій чітко зазначено не тільки виборчі дільниці, а прізвища, я підкреслюю – прізвища членів окружних виборчих комісій, прізвища членів дільничних виборчих комісій, прізвища голів обласних державних адміністрацій, представників органів внутрішніх справ, і так само прізвища суддів, які неправомірно винесли низку рішень, які суперечать законам і Конституції", - заявив Яценюк.

"Ми будемо вимагати звільнення цих суддів, притягнення до кримінальної відповідальності голів обласних державних адміністрацій, начальників управлінь внутрішніх справ у відповідних областях, керівництва служби безпеки і тих осіб, які в ОВК і ДВК за гроші, через підкуп, через тиск знищували бюлетені, знищували протоколи і знищували волю народу", - запевнив він.

За словами Яценюка, те, що відбувається в одномандатних округах, не вписується в "чесні, прозорі, демократичні вибори".

"Демократію з кийками, "Беркутом" і сльозогінним газом не встановлюють. А таке відбулося сьогодні вночі в 132 окрузі на Миколаївщині", - заявив лідер об’єднаної опозиції.

"Аналогічна ситуація відбувається ще по низці округів. Мова йде про 15 ОВК, де спотворюється волевиявлення громадян, де розриваються мішки з бюлетенями, де підмінюються протоколи, де пропадають члени ОВК, де за гроші переписують результати голосування, де знищують результати волевиявлення українців", - додав він.

Яценюк наголосив, що 6-9 листопада – останній пленарний тиждень роботи чинної ще Верховної Ради – і вона повноважна

"Ми не маємо право відтягувати це питання до 17 грудня, коли буде перше засідання Верховної Ради нового скликання. До 17 грудня вони десять разів уже перепишуть всі результати голосування", - сказав він.

"За будь-яких обставин чи в цій, чи в наступній Верховній Раді будуть прийняті відповідні акти. Ми будемо вимагати всіма законними способами, щоб ця постанова була проголосована", - заявив Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...