Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський бізнесмен просить у Януковича допомоги, говорячи, що не фінансував опозицію

П'ятниця, 2 листопада 2012, 12:45

Російський бізнесмен Олександр Лебедєв відправив лист президенту Віктору Януковичу, у якому позитивно відгукнувся про вибори до Верховноъ Ради.

Він також відкинув обвинувачення преси у фінансуванні місцевих партій і попросив сприяння у зв'язку з майбутнім над ним суді в Росії, передає Інтерфакс.

"Вытаю вас із минулими виборами... Незважаючи на деякі критичні зауваження в ЗМІ, упевнений, що ці вибори були досить відкритими, демократичними, справедливими й адекватно відбивають палітру думок українських виборців", - говориться в листі Лебедєва.

За словами бізнесмена, він "з подивом дізнався, що "українські політологи" через ЗМІ обвинуватили мене ні багато ні мало у втручанні у внутрішні справи вашої держави".

"На прес-конференції в Києві вони заявили, що я нібито фінансував опозиційну партію "Свобода", і що моєю метою є якась "економічна експансія", для чого, зокрема, я "скуповую землі в Київській області", - говориться в листі.

Лебедєв відкинув ці заяви, зазначив, що його економічна експансія в Україні "полягає лише в тому, що з нуля побудований найбільший у Криму курортно-рекреаційний комплекс".

Він підкреслив, що зараз в Україні не має ніякого бізнесу й направляє зароблені там кошти на добродійність, після чого попросив Януковича про допомогу.

"У цей час я очікую судна в Росії за обвинуваченням у скоєнні хуліганських дій, продиктованих, до речі, що виникла "політичною ненавистю" до незнайомої людини – девелоперу П. Прошу вас, якщо можливо, просити міністра культури України дати характеристику результатам моєї діяльності в Україні", - говориться в листі.

"Очевидно, характеристики, отримані від т.зв. "демонстрантів", мені на процесі навряд чи допоможуть - а їх напевно нададуть", - відзначається в листі.

Раніше поряд із посольством Росії в Києві пройшов пікет, організований 200 учасниками Коаліції громадських ініціатив і організацій.

Вони обвинуватили Лебедєва у фінансуванні виборчих кампаній декількох кандидатів, у тому числі від "Свободи", сподіваючись одержати в новій Верховній раді лобістів, які допоможуть йому контролювати українські чорноземи.

За підсумками акції було написано звертання до президента Росії  Путіна із закликом особисто ініціювати розслідування протиправної діяльності олігарха в Україні.

У листі вказали, що російський олігарх заробив свій капітал шляхом продажу облігацій "Нафтогазу", що  Лебедєв заводить в Україну гроші для скупки української землі й інших корупційних дій. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...