МЗС: Заяви глав місій ОБСЄ – безпідставні і емоційні міркування

П'ятниця, 2 листопада 2012, 14:25

Міністерство закордонних справ піддало сумніву оцінки парламентських виборів глави місії довгострокових спостерігачів ОБСЄ Одрі Гловер і глави делегації ПА ОБСЄ Вальбурги Габсбург Дуглас.

Про це йдеться в заяві МЗС.

"Беручи до уваги заяви інших спостерігачів, стає очевидно, що висловлювання Дуглас та Гловер є їхніми особистими міркуваннями - безпідставними та емоційними, а не результатом спостереження усіх членів делегації", - вважають в МЗС.

Відомство відзначає, що в основі розбіжностей лежать опубліковані ЗМІ 29 жовтня після виборів заяви Гловер, які не співпадають з оцінками усієї делегації моніторингової місії ЄС.

"Інші спостерігачі також ставлять під сумнів висловлювання Гловер та Дуглас, вважаючи, що у випадку останніх має місце вплив особистих переживань на виконання офіційних повноважень. Цілісність та достовірність звіту місії спостереження ОБСЄ ставиться під загрозу. Щонайважливіше, такі оцінки йдуть навіть урозріз з тим, що говорять про вибори в Україні члени опозиційної партії", - вважають у відомстві.

МЗС зазначає, що під час зустрічі з Юлією Тимошенко лідери виборчого списку Об’єднаної Опозиції, за словами Арсенія Яценюка, "обговорили подальші плани, як працювати в новому парламенті, які рішення приймати і як виконати те, чого чекають сьогодні люди".

"МЗС вітає настрій опозиції на конструктивну роботу в новому складі Верховної Ради", - йдеться в заяві.

Як відомо,місія ОБСЄ назвала ці вибори "кроком назад в порівнянні з попередніми".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News