Азаров: Ні Партія регіонів, ні уряд не причетні до проблем на округах

П'ятниця, 2 листопада 2012, 14:51

Прем’єр-міністр Микола Азаров запевняє, що ні уряд, ні правляча політична сила не мають відношення до проблемних ситуацій в окремих виборчих округах.

Про це він заявив на зустрічі з представниками Місії спостереження за парламентськими виборами від Міжнародної комісії Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ на чолі з послом Одрі Гловер, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Підкреслюю, що ні Партія регіонів, ні уряд жодним чином до цих ситуацій не причетні. Підтвердженням тому є, зокрема, той факт, що Партія регіонів у Києві програла своїм політичним опонентам на всіх округах – це свідчить про те, що адміністративний ресурс не використовувався", - сказав Азаров. 

"Більш того, представники опозиції мали значно ширші можливості щодо доступу до ЗМІ, проведення агітаційної кампанії, ніж представники влади", - заявив він.

Прем’єр наголосив, що конфліктні ситуації в окремих округах мають бути вирішені виключно в рамках чинного законодавства.

"Сподіваюся, що сьогодні-завтра вся ця процедура підрахунку голосів буде нарешті завершена", - додав він.

За словами Азарова, "на 90% території України вибори пройшли спокійно, без порушень законодавства: не було жодних проблем ні з проведенням передвиборчої кампанії, ні з голосуванням, ні з процесом підрахунку голосів".

"В Україні було створено абсолютно всі умови для проведення демократичних, чесних, транспарентних виборів", - йдуться у повідомленні.

Прем’єр також повідомив спостерігачам, що в Україні ознайомилися з проміжним звітом ОБСЄ/БДІПЛ про хід виборів – і над певними зауваженнями ще потрібно попрацювати.

Разом з цим, заявив Азаров, вибори 2012 року були найкращими за роки незалежності.

"Ці вибори – кращі за всю історію нашої незалежної країни. Під час цих виборів зафіксована мінімальна кількість порушень. Вибори 2012 року – це дуже серйозний прогрес щодо прозорості, демократії та забезпечення чесності", - переконував прем’єр.

Азаров додав, що Україна "зацікавлено очікує" остаточного звіту ОБСЄ/БДІПЛ, який має бути опублікований приблизно через 8 тижнів.

"Безумовно, ми дуже серйозно працюватимемо над вашими зауваженнями, оскільки ви спеціалісти у виборчому процесі, і ми вам довіряємо", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування