Лазаренко буде затриманий мінімум 2 тижні. Йому дозволено спілкуватися

П'ятниця, 2 листопада 2012, 15:51

Екс-прем'єр Павло Лазаренко, якого звільнили з американської в'язниці, пробуде в імміграційному центрі США мінімум два тижні.

Про це повідомив його соратник по партії "Громада" Олег Оленюк, передає "Комсомольська правда в Україні".

"Ми підозрювали, що події так і розвиватимуться. Говорили, що після звільнення можуть виникнути проблеми при реєстрації", - заявив він, додавши, що звільнені з в'язниці іноземці повинні протягом трьох годин зареєструватися.

"Павло Іванович так і зробив. Але оскільки у нього зараз немає ні діючого закордонного паспорта, ні відкритої американської візи, логічно, що до нього виникли питання у працівників служби імміграції і вони затримали його для проходження формальностей і оформлення. Це може зайняти від двох тижнів до півроку", - говорить Оленюк.

За його словами, Лазаренко не буде просити політпритулку в Америці, не хоче він і ставати біженцем.

Екс-прем'єр має намір перечекати в США, поки вирішуватиметься юридичні питання в Україні і пропаде ризик переслідування з боку судових органів.

"У імміграційному центрі люди чекають оформлення документів або депортації. Там можна спілкуватися по телефону з адвокатами і друзями, зустрічатися з людьми. Причому не тільки з родичами, але і з будь-якими знайомими", - розповідає Оленюк.

Як відомо, в четвер Лазаренка звільнили з в'язниці Terminal Island, де він відбував ув'язнення за звинуваченням у відмиванні грошей, здирництві та шахрайстві.

Але майже відразу ж Лазаренко перевели в Федеральний імміграційний центр, який розташований в Каліфорнії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...