У Росії готуються оголосити війну торрентам

П'ятниця, 2 листопада 2012, 16:33

Російська влада має намір почати боротьбу з поширенням нелегального контенту в інтернеті через торренти і розміщувати безкоштовно тільки видатні фільми і спектаклі.

Відповідний документ направлено Мінекономрозвитку Росії в уряд, повідомляє ZN.UA.

У проекті основних напрямків діяльності уряду боротьба "з поширенням нелегального контенту, в тому числі з використанням торрентів," названа одним з основних завдань уряду РФ на період до 2018 року в "галузі забезпечення безпечного інтернету".

У числі основних завдань в проекті також названі розвиток систем фільтрації контенту і боротьба з поширенням порнографічних матеріалів за участю дітей; забезпечення ефективної боротьби з кібер-злочинами і атаками; протидія незаконному розповсюдженню персональних даних.

Крім того, автори документа пропонують вжити заходів щодо стимулювання розвитку платіжних онлайн-систем електронної комерції, у тому числі із залученням мобільних операторів в партнерстві з провідними банками.

Поряд із заходами щодо забезпечення безпеки в інтернеті, в проекті основних напрямків діяльності уряду РФ до 2018 року говориться про заходи щодо стимулювання користування всесвітньою павутиною.

Так частка домашніх господарств, що мають доступ до інтернету зі швидкістю не менше 2 Мбіт / с, у 2018 році має становити 74% у порівнянні з 26% в 2011 році, а частка активних інтернет-користувачів - вирости до 77% з 42%.

При цьому частка росіян, що не використовують інтернет з міркувань безпеки, до 2018 року може скоротитися до 4% з 21% в 2011 році. Відповідальними за виконання цього цільового показника в проекті документа названі Мінкомзв'язку, ФСБ і Роскомнагляд.

Автори документа також передбачають розміщення в "вільному безкоштовному доступі" в інтернеті щорічно по 50 фільмів і 10 вистав "видатних режисерів кіно і театру, фільмів і вистав, які мають особливе культурне і просвітницьке значення".

Очікується, що до 2018 року до інтернету буде підключено 82,2% російських бібліотек (у 2011 році - 27,6%) та створено 27 віртуальних музеїв проти 5 в минулому році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування