Окружком Первомайська вирішив поскаржитися на Беркут у ЦВК, МВС виправдовується судом

П'ятниця, 2 листопада 2012, 17:56

ОВК №132 у Первомайську вирішила звернутися до ЦВК у зв'язку крадіжкою протоколів, скоєною за допомогою Беркуту годину тому.

Про це повідомляє видання Новости N.

Після того як співробітники виконавчої служби під прикриттям "Беркута" винесли з території окружної виборчої комісії (ОВК) № 132 всі оригінали протоколів, комісія вирішила продовжити засідання.

На самому початку засідання комісія вирішила звернутися до Центральної виборчої комісії України із заявою про проникнення на територію окружної виборчої комісії співробітників спецпідрозділу "Беркут", тому що з їхньою допомогою й здійснювалося винесення всієї виборчої документації.

Також окружна виборча комісія № 132 вирішила направити звернення до Миколаївського окружного адмінсуду. 

У зверненні члени комісії вказали: оскільки виборча документація була викрадена невідомими, свою участь у судовому засіданні вони вважають недоцільною.

Тим часом у МВС заявляють, що адміністративний суд Миколаївської області виніс постанову про примусове вилучення протоколів з мокрими печатками з 132-го окружкому (Первомайськ).

За інформацією УСО, співробітники спецподразделения "Беркут" на виконання рішення суду забезпечили правопорядок і припинення правопорушень при вивозі в Миколаїв протоколів з результатами голосування.

"Працівники міліції виключно в рамках законодавства забезпечили охорону правопорядку й безперешкодну роботу судових виконавців, які звернулися по допомогу до правоохоронців", - підкреслюється в повідомленні.

Як повідомляють місцеві інтернет-видання, у засіданні Миколаївського окружного адміністративного суду оголошена перерва на годину. За цей час повинні привезти протоколи з Первомайська. У цей момент у будівлі суду перебувають міжнародні спостерігачі, а також представники "Батьківщини". Суд охороняють близько 50 правоохоронців.

Пізніше міліція поширила свою версію відео, зазначивши, що виконували рішення суду.

А відео зібрані невеличкі фрагменти агресивної поведінки захисників опозиціонера. Однак немає жодного кадру агресії з боку Беркуту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...