Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК скрупульозно перевірить протоколи проблемних округів

П'ятниця, 2 листопада 2012, 19:15

Голова ЦВК Володимир Шаповал каже, що в певних округах будуть проблеми з встановленням результатів голосування.

Про це він заявив на зустрічі з представниками місії ОБСЄ, повідомляє прес-служба ЦВК.

Відповідаючи на питання щодо підрахунку голосів, Шаповал повідомив: "Комісія прагне встановити результати виборів усіма можливими законними інструментами. Але є підстави підозрювати, що у проблемних округах були певні порушення. І саме це нам заважає".

Разом з тим, Шаповал запевнив главу місії БДІПЛ ОБСЄ щодо чесного встановлення волевиявлення виборців.

"Існує гарантія щодо дотримання законності з боку ЦВК у цьому процесі. В Комісії будуть наявні протоколи не тільки окружних виборчих комісій, а й дільничних комісій, і кожен із них буде перевірено більш ніж скрупульозно", - сказав він.

"Ми впевнені в об’єктивності Центральної виборчої комісії. І знаємо, що ви докладаєте багато зусиль для забезпечення прозорості виборчого процесу", - сказала пані Гловер у відповідь.

Під час бесіди сторони приділили особливу увагу ситуації, що склалася навколо окружних виборчих комісій № 14, 132, 197 і 223 зокрема.

При цьому Гловер поцікавилася, чому на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії було змінено результати голосування по деяких з цих округів.

Відповідаючи на це питання, Голова Центрвиборчкому зазначив, що попередня інформація щодо волевиявлення в округах, яка надходить у ЦВК через ІАС "Вибори", не є інформацією, яку формує сама Комісія.

"На сайті розміщується лише та інформація, яка надходить від відповідних окружних виборчих комісій, – підкреслив Шаповал. Хоча з подібних фактів випливає багато питань, і я не переконаний, що усе це звичайні помилки", - сказав Шаповал.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування