Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко і Клінтон критикують через узаконення "антисемітської партії"

Субота, 3 листопада 2012, 13:04

Антидифамаційна ліга (США) та інші єврейські організації критикують партію "Батьківщина" за підписання договору про парламентський альянс із ВО "Свобода".

Про це повідомив телеканал CNBC у п’ятницю, передає Укрінформ.

"Антидифамаційна ліга (АДЛ) та інші єврейські організації засудили Тимошенко (і, побічно, Клінтон) за те, що вони узаконили діяльність антисемітської партії в Україні", - зазначається в заголовку новинного сюжету.

В сюжеті цитуються слова із заяви національного директора АДЛ у Вашингтоні, Аврама Фоксмана, від 1 листопада, в якій він висловив стурбованість у зв'язку з сильною електоральною підтримкою "Свободи" в Україні.

Далі в сюжеті звучить критика на адресу держсекретаря США Гіларі Клінтон за те, що "вона проігнорувала попередження про домовленості пані Тимошенко" з "Свободою", фактично підтримувала Тимошенко в прилюдних заявах, і, таким чином, "побічно допомогла узаконити діяльність другорядної партії України, яка ніколи раніше не була представлена у ВР".

"Хоча ані Ізраїль, ані АДЛ не називали імені державного секретаря США Гіларі Клінтон, для аналітиків стає ясно, що підтримка держсекретаря США Тимошенко побічно зіграли на руку екстремістської партії "Свобода", - сказано в новині.

Раніше Антидифамаційна ліга висловила стурбованість у зв'язку з сильною електоральною підтримкою партії "Свобода" на парламентських виборах, зазначаючи при цьому її радикалізм і "антисемітську риторику" під час передвиборчої кампанії. Відповідну заяву було розміщено 1 листопада на сайті організації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування