Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман хоче суворої відповідальності за "Беркут" у Первомайську

Неділя, 4 листопада 2012, 09:25

Нинішні вибори показали, що в Україні є громадянське суспільство і з ним потрібно рахуватися.

Таку думку висловила радник президента Ганна Герман в ефірі 5 каналу в суботу, передає ЛігаБізнесІнформ.

"Мене дуже порадували ці вибори, тому що вони дали зрозуміти, що в українського громадянина дуже висока свідомість, і у нас, по суті, є громадянське суспільство і з ним потрібно рахуватися. І якщо хтось буде думати, що з суспільством можна не рахуватися - він наступні вибори обов'язково програє", - заявила радник президента.

"Якщо суспільство продемонструвало таку високу свідомість, якщо були випадки, коли дійсно "Беркут" бив людей, які прийшли, щоб продемонструвати своє прагнення до вільного вибору - хтось має за це відповісти і ця відповідальність має бути суворою", - додала вона.

"Я думаю, що люди довели на цих виборах, що з ними треба рахуватися, що вони мають гідність, і за гроші, навіть за дуже великі, гідність українського народу не купиш", - зазначила радник президента.

Вона також вважає, що губернатори, які втручалися в підрахунок голосів, повинні бути звільнені від займаної ними посади.

"Кожен губернатор, який втручався у підрахунок голосів, повинен бути звільнений з роботи. Я думаю, якщо будуть доведені ці речі - то це обов'язково буде", - заявила Герман.

"Зараз те, що відбувається в декількох округах, відбувається на шкоду владі. Той, хто виправляє на місцях, повинен за це відповісти, тому що ніхто так не шкодить владі, як такі чиновники на місцях, які таку підлість підтримують", - підкреслила вона.

Раніше повідомлялося, що співробітники "Беркута" увірвалися до приміщення ОВК N132 в Первомайську і забрали всі протоколи з ДВК. У міліції заявили, що постанову про примусове вилучення протоколів з мокрими печатками з ОВК № 132 виніс Адміністративний суд Миколаївської області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування