Під Центрвиборчкомом розпочався мітинг опозиції

Понеділок, 5 листопада 2012, 09:50

5 листопада вранці під Центральною виборчою комісією відбувається мітинг опозиції проти фальсифікацій на виборах.

Як повідомляє кореспондент "Української правди", станом на 10 ранку на площі біля будівлі зібралося близько тисячі прихильників "УДАРу", "Свободи" та "Батьківщини".

 
 

Вони тримають прапори своїх партій та скандують "Януковича геть!", "Бандита геть!", "Кримінал", а також вигукують прізвища мажоритарників, які перемогли на виборах.

 

Сама будівля ЦВК оточена представниками міліції та "Беркуту".

 
Автобуси "Беркута" на задньому дворі

Наразі на трибуні стоять декілька народних депутатів, серед яких – керівник київської "Батьківщини" Юрій Одарченко. Перед людьми також виступили один з лідерів опозиції Арсеній Яценюк, лідер "Свободи" Олег Тягнибок та лідер "УДАРу" Віталій Кличко.   

 

Кличко заявив, що якщо президент не втрутиться в ситуацію з парламентськими виборами, то опозиція вимагатиме його відставки.

"Якщо президент не втрутиться в ситуацію, не виконає свої обов'язки, ми проведемо наступні парламентські вибори разом з президентськими. Ми пропонуємо президенту втрутитись у процес фальсифікації. Якщо такого не буде, то кому такий президент потрібен?" – сказав Кличко. 

Яценюк, Гриценко, Кириленко

Після цього Арсеній Яценюк став вигукувати "Януковича у відставку!"

Під час мітингу Яценюк закликав порушити справи проти всіх, хто фальсифікував вибори: "Ви знаєте ці імена. Це Засуха, це Домбровський, це Пилипишин".

 

Водночас Сергій Соболєв ("Реформи та порядок") заявив: "Як тільки влада не допустить до парламенту тих 12 людей, вибори на дільницях яких фальсифікують, ми готові до дострокових виборів на пропорційні системі". 

Яценюк у свою чергу заявив, що об 11.00 опозиція виголосить маніфест мітингу. 

 

Впритул до людей такодж стоять представники беркуту та міліції. Правоохоронці у гучномовець повідомляють, що мітинг не санкціонований, і просять людей розійтися.

 

Поки під ЦВК ніяких сутичок не було.

Фото Юрія Філатова, Костянтина Кучеренка, Інги та Мустафи Найема з Twitter та користувача olarhat з Instagram

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News