Суд відмовився визнати незаконним протокол Превомайского окружкома

Понеділок, 5 листопада 2012, 09:33

Миколаївський окружний адмінсуд відхилив позов кандидата в депутати по № 132 округу Аркадія Корнацького, в якому той вимагав визнати незаконним підсумковий протокол цієї комісії.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні в неділю, пише "Інтерфакс-Україна".

В ході засідання представники позивача озвучили подане через канцелярію клопотання про те, щоб ЦВК не приймала рішення за підсумковим протоколом окружкому № 132 до винесення рішення суду.

Адвокат Корнацького озвучив сумніви в тому, що підсумковий протокол окружкому № 132, який в суботу був доставлений в Центрвиборчком, відповідає дійсності і відображає реальні результати виборів на даному одномандатному окрузі.

Однак суд у задоволенні клопотання представників Корнацького відмовив, аргументувавши це тим, що не має права впливати на діяльність ЦВК.

Представники Корнацького у своєму позові до окружкому вказали, що в підсумковому протоколі не вказані результати голосування всіх дільничних комісій, тому члени комісії не мали права без цих реквізитів підписувати протокол і везти його в ЦВК.

Тому сторона кандидата від опозиції попросила суд визнати дії ОВК № 132 неправомірними, скасувати складений нею підсумковий протокол голосування і зобов'язати комісію скласти новий протокол згідно з вимогами закону.

Проте суд відхилив позов, пославшись на те, що дії, які просить здійснити позивач, не знаходяться в компетенції суду на даному етапі, і виконати їх може лише Центрвиборчком.

Також судді послалися на те, що у представників Корнацького немає доказів, що підсумковий протокол з ОВК № 132 дійсно вже надійшов у ЦВК, а якщо надійшов - то поки неможливо стверджувати, що він недійсний.

Як відомо, за даними ЦВК, який обробила 100% електронних протоколів, в окрузі № 132 переміг кандидат від опозиції Корнацький, який набрав 39,66% голосів.

Його конкурент - представник Партії регіонів Віталій Травянко - отримав 34,09%.

Однак пізніше ЦВК оприлюднило нові дані, згідно з якими Корнацький програв Травянко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування