ОПОЗИЦІЯ ВИМАГАЄ ВИЗНАТИ ПЕРЕМОГУ ЇЇ КАНДИДАТІВ

Понеділок, 5 листопада 2012, 10:41

Об'єднана опозиція вимагає від президента та ЦВК визнати перемогу її кандидатів там, де їх перемога зафіксована протоколами.

Про це йдеться в маніфесті опозиції, який 5 листопада виголосив Арсеній Яценюк.

"Ми провели консультації. Ми йдемо у ЦВК і вимагаємо, там де перемога опозиції зафіксована протоколами, визнати перемогу опозиції", - сказав він.

 Фото Oleksandr Arhat з Twitter

"Наші вимоги до Януковича і ЦВК – визнати результати перемоги опозиційних сил, притягнути до відповідальності всіх, хто переписував протоколи і крав результати виборів", - наголосив голова ради об’єднаної опозиції.

Яценюк додав, що президент "несе персональну відповідальність за те, що відбувається під час підрахунку голосів".

"Усі фальшування, всі вкрадені протоколи, "Беркут" – це його персональна відповідальність", - сказав він. 

Яценюк також додав, що опозиція згодна на повторні вибори в округах, де знищили документи, і закликав мітингувальників не розходитись до 18.00.

Після цього лідер опозиції зазначив, що вони планують передати главі ЦВК вимогу щодо прозорості підрахунку голосів на виборах, зокрема, щодо 12 округів. Після того, як Яценюк, лідер "УДАРу" Віталій Кличко та лідер "Свободи" Олег Тягнибок зайшли до залу ЦВК глава комісії Олександр Шаповал залишив засідання та піднявся до свого кабінету.

Фото УП 

У коридорі Яценюк зустрів представників 95-го округу, і запропонував їм також піднятися нагору, на що ті відповіли: "Ми не можемо, ми здайом округ".

У відповідь Яценюк спитав: "Так здайотє чи здаєте (документи)". 

Фото УП



Як відомо, в 95-му окрузі перемагає представник опозиції В'ячеслав Кутовий. Також там балотувався регіонал Петро Мельник.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування