У Лисова кажуть, що з округу Терьохіна до ЦВК подали недійсні протоколи

Понеділок, 5 листопада 2012, 15:43

Окружний адміністративний суд Києва розглядає рішення щодо визнання недійсними двох підсумкових протоколів ОВК 211, який подала кандидат по ОВО №211 Тетяна Стрілець.

Про це сказав юрист, кандидат юридичних наук Анатолій Матвійчук, повідомила близько 15-ї прес-служба кандидата по цьому округу від Партії регіонів Ігоря Лисова.

"Наразі здійснюється розгляд. Суть подання позовної заяви полягає в тому, що всупереч нормам виборчого законодавства голова ОВК... підписала два підсумкових протоколи, які підписувати не мала права через те, що є рішення суду про перерахунок голосів на 28 дільницях", - заявив юрист.

"У зв’язку з тим, що ці протоколи укладені всупереч вимогам законодавства та закону "Про вибори народних депутатів", ми його оскаржуємо, визнаємо неправомірним та скасовуємо як такий, що не є чинним. Протоколи є недійсними через те, що вони укладені з порушенням законодавства", - сказав Матвійчук.

За його словами, будь-яке рішення має прийматися окружною виборчою комісією колегіально шляхом голосування.

"А тут у протоколах 11 з 18 мають особисту думку, тобто не згодні з рішенням. Тобто вони написали, що є порушення законодавства, вони підписують, але з рішенням не погоджуються", - додав він.

Прес-служба зазначає, що "Окружний київський апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення усі чотири апеляційні скарги щодо скасування рішення про перерахунок голосів на 28 дільницях 211 ОВО".

"Суд ухвалив рішення зобов'язати ОВК прийняти рішення про перерахунок голосів на дільницях… Там їх 28. Це рішення Окружного адміністративного суду міста Києва. Усього було 4 апеляції, які подавали Терьохін, Одарченко, "Батьківщина" та ОВК", - сказав офіційний спостерігач від Лисова А.Орищин.

"Але в результаті Окружний Київський апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення усі 4 апеляційні подання", -  додав він.

Як відомо, в окрузі №211 у Києві змагаються кандидат від "Батьківщини" Сергій Терьохін та "регіонал" Ігор Лисов. За даними ЦВК, перемагає Терьохін, однак апеляційний суд дозволив перерахувати голоси на понад 40 дільницях у окрузі

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...