В окрузі Пилипишина-Левченка перераховують голоси без виконавчого листа

Понеділок, 5 листопада 2012, 18:27

Голова окружкому №223 Ольга Гагаріна заявляє, що голоси по 12 дільницях перераховують на підставі рішення суду, але вона не підтримала дане колегіальне рішення комісії.

"Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення щодо проведення повторного підрахунку голосів", - сказала вона в інтерв'ю журналістам, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Потім юрист комісії, який працював за дорученням колишнього голови, подав скаргу на рішення цього суду в Апеляційний адміністративний суд Києва, але її відхилили", - заявила Гагаріна.

Вона додала, що дане судове рішення вступає в колізію з суботнім рішенням Апеляційного адмінсуду Києва, згідно з яким ЦВК у випадку ненадходження протоколів від окружкому бере на себе за законом функції з підрахунку голосів.

За словами голови ОВК №223, рішення суду надійшло в комісію без виконавчого листа.

"Коли ставилося це рішення на голосування, то я звернула увагу членів комісії, щоб вони це врахували, але все ж таки більшість прийняли рішення проводити повторний підрахунок голосів", - додала вона.

На своєму засіданні окружком спочатку проводить урахування невикористаних бюлетенів по багатомандатному округу, потім проводить перерахунок результатів за партійними списками, після цього комісія приступить до врахування невикористаних бюлетенів по одномандатному округу й перерахунку голосів по ньому.

У свою чергу, народний депутат Роман Зварич зазначив, що на рішенні Апеляційного адмінсуду Києва немає підписів усіх трьох суддів, які його ухвалювали. Він назвав, що відбувається на окрузі №223 "злочином".

Як повідомили учасники Твіттер-трансляції на УП близько 20-ї вечора, окружком №223 "робить перерву до ранку, чекають постанову ЦВК".

Боротьба в окрузі №223 у Києві точиться між кандидатом "Свободи" Юрієм Левченком і самовисуванцем Віктором Пилипишиним (голова-екс-голова Шевченківської райради й райадміністрації в столиці).

Спершу перемогу здобував Пилипишин, за останнім даними лідирує Левченко, але суд ухвалив перерахувати голоси на 12 дільницях. Усього в цьому окрузі 101 дільниця.

При цьому Центральна виборча комісія у понеділок увечері визнала неможливість установлення достовірних результатів виборів у 5 одномандатних округах: № 94, 132, 194, 197, 223.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування