Опозиція нічого не домоглася в ЦВК і йде до суду. Судитиметься по 7 округах

Понеділок, 5 листопада 2012, 19:48

Лідери опозиції оскаржать у Вищому адмінсуді постанову ЦВК щодо перевиборів у низці округів і будуть добиватися визнання перемоги у них опозиційних кандидатів.

Про це журналістам заявив Арсеній Яценюк, вийшовши після зустрічі з головою ЦВК Володимиром шаповалом.

Яценюк висловив часткове задоволення рішенням ЦВК про перевибори.

"Це означає, що ми не дали кандидатам від влади незаконно захопити перемоги. І, звичайно, ми вважаємо, що на цих округах наші кандидати виграли", – сказав він.

"Ми, звичайно, будемо подавати позов до Вищого адмінсуду по всіх округах, але й те, що ЦВК всупереч прогнозам не затвердила переможцями кандидатів від влади, це в принципі означає, що наша зустріч мала вплив", - додав Яценюк.

Він також повідомив, що невирішеною залишається доля округів 11 і 14. "Тут ми вважаємо, що також переміг наш кандидат. Тому ми вимагатимемо або визнати перемогу нашого кандидата, або відповідним чином оголосити дострокові вибори", - сказав Яценюк.

Він повідомив, що один з членів ЦВК вже готує постанову з цього приводу.

"11 і 14 округ - вже один з представників Центрвиборчкому повинен зараз внести проект постанови про те, щоб на цих округах також провести перевибори, оскільки неможливо встановити правдиві результати виборів", - сказав у свою чергу лідер "Свободи" Олег Тягнибок.

"Ми продовжимо відстоювати своїх кандидатів. І хоча ми розуміємо, що Вищий адмінсуд є філією Банкової, ми пройдемо цю процедуру до кінця", - заявив Яценюк.

У свою чергу лідер УДАРу Віталій Кличко запевнив, що в разі проведення перевиборів, опозиція висуне єдиних кандидатів.

"Ми зможемо висунути узгоджені кандидатури, які зможуть перемогти", - сказав він.

В роботі ЦВК оголошено перерву до 11 години.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування