Кличко впевнений, що перевибори без Януковича чесними не будуть

Вівторок, 6 листопада 2012, 07:45

Президент Віктор Янукович повинен дати завдання виконавчій владі та силовикам розслідувати фальсифікації на парламентських виборах.

Про це повідомив лідер партії "Удар" Віталій Кличко в ефірі телеканалу ICTV.

"Ми можемо говорити про нові вибори, ми можемо говорити про оновлення списків, але жодні вибори, тільки, що при розмові з главою ЦВК ми отримали інформацію, що на 5 виборчих округах будуть перевибори, і насправді можна було б радіти, ЦВК на сьогоднішній день визнала факт фальсифікації", - зазначив він.

"Але ніхто не дає ніяких гарантій, що внаслідок цих перевиборів, знову не будуть спливати точно такі ж протоколи, з точно такими ж цифрами, тільки лише тому, що, на превеликий жаль, закону не існує", - уточнив Кличко.

"І ті люди, які переписують протоколи, які або купуються, або ще якась у них мотивація є, вони розуміють, що вони не несуть відповідальності за свої дії, і до тих пір, поки не буде покарання, за вчинені лиходійства, ми можемо говорити про обнулення списків, про нові вибори, але нічого не змінитися, тому що знову люди будуть розуміти, їх голос вкрадуть", - заявив політик.

"Я хотів би звернутися, не як лідер партії, а як простий громадянин України до гаранта Конституції, президента України чи може він гарантувати... Скликати всіх представників виконавчої влади, силовиків. Дати завдання. Адже за весь час виборів ми жодного разу не чули думки президента, а фальсифікацій величезна кількість... І було б правильно щоб президент дав завдання та дав оцінку, щоб ті люди, які були причетні до фальсифікацій понесли покарання", - додав він.

"До тих пір поки не буде реакції гаранта Конституції, президента, і до тих пір, поки люди не будуть відповідати за законом, ніхто не дає гарантій, що знову проведені вибори будуть проведені чесно", - уточнив Кличко.

У свою чергу глава ради об'єднаної опозиції "Батьківщини" Арсеній Яценюк заявив, що основна проблема виборчого процесу, не тільки в тому, як рахують голоси, але і в тому, "як проходять вибори".

"Якщо в Україні 70% українців живуть за межею бідності. Як ви думаєте, у них будуть купувати голоси?.. Бідних людей легше дурити", - зазначив політик.

"Все, що вони могли напартачити, Партія регіонів, вони все зробили. Треба вміти так... На останній стадії підрахунку голосів вони показали своє обличчя. Ми показали своє обличчя", - заявив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування