Яценюк – Януковичу: До вас скоро достукається український народ

Вівторок, 6 листопада 2012, 10:18

Опозиція вимагає від президента Віктора Януковича втрутитися у ситуацію з фальсифікацією виборів в округах.

Про це з трибуни парламенту у вівторок заявив один з лідерів об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк.

"За останні 10 днів Партія регіонів, влада і президент зробили все, щоб Україна знову вийшла на перші шпальти світових газет і у новини світових телекомпаній. Ви не вмієте програвати, як і не вмієте вигравати. Тримаючи за мандати, ви за останні 10 днів намагаєтеся вкрасти 13 округів", - заявив він.

За словами Яценюка, в Україні назріла ще одна хвиля політичної кризи, тому "одним з перших рішень, яке буде внесене до нового парламенту, це відставка уряду і президента".

"Ми вимагаємо негайного розслідування фактів фальсифікацій. Ми вимагаємо, щоб ЦВК розглянула заяву трьох опозиційних партій, прийняла до свого провадження процедуру підтвердження підсумків результатів голосування і оголосила в цих округах переможців від опозиції, як це підтверджується протоколами дільничних виборчих комісій", - заявив він.

Яценюк також додав, що опозиція вимагає від Януковича "реакції".

"Він повинен бути гарантом Конституції, а не гарантом фальсифікації. Пане президенте, ми так зрозуміли, що ви в Україні, тому що до вас додзвонився президент Комаровський. До вас скоро достукається український народ. Зупиніть фальшування, зупиніть нелегітимний виборчий процес і поверніть Україну до європейської виборчої сім’ї, а не туди, куди ви її зараз тягнете", - заявив він.

У свою чергу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов з трибуни парламенту заявив, що вибори пройшли "без системних порушень, у жорсткій, але чесній боротьбі політичних програм і особистостей".

На його думку, підтвердженням демократичності кампанії став той факт, що "її результати було неможливо спрогнозувати наперед".

"А тим одиничним прецедентам, коли на окремих мажоритарних округах, боротьба кандидатів вийшла за рамки здорового глузду і моралі, сподіваюся, дадуть оцінку правоохоронні органи і судова влада", - заявив Єфремов.

"Вперше в новітній історії України партія, що перебуває при владі, у чесній боротьбі перемогла. І це зроблено в умовах світової економічної кризи, що зачепила нашу країну", - сказав він.

"Для нас цінний кожен голос, відданий за Партію регіонів. Голосувати за опозиціонерів – неважко, а підтримати кроки влади – це прояв зваженої дорослої громадянської позиції", - додав Єфремов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування