Влада все-таки думає віддавати фальсифікаторів під суд?

Вівторок, 6 листопада 2012, 13:22

У кількох виборчих округах можуть бути порушені кримінальні справи проти членів окружних та/або дільничних виборчих комісій, задіяних у фальсифікаціях виборів.

Про це повідомило джерело в штабі Партії регіонів, очолюваному секретарем РНБО Андрієм Клюєвим, повідомляє Тиждень.ua.

"В адміністрації президента розглядають можливість порушення справ стосовно деяких членів виборчкомів на деяких округах, зокрема, там, де спостерігачі говорять про порушення на користь провладних кандидатів", - заявило джерело.

За його словами, це викликано бажанням президента Януковича показати міжнародному співтовариству, що українська влада переслідує порушників законодавства.

"Звичайно, на округах, де перемогли наші або лояльні кандидати, нікого не зачеплять", - наголосив співрозмовник.

Водночас, за його словами, кримінальне переслідування може зачепити членів тих виборчкомів, де після перерахунку голосів та судових оскаржень визнано переможцями кандидатів від опозиції.

"Якщо ці опозиціонери скаржились, що вибори намагались фальсифікувати, прокуратура та МВС мають цілковите право відреагувати", - додало джерело.

За його словами, зокрема, йдеться "мінімум про два округи в місті Києві".

Водночас, наголосив співробітник штабу ПР, "маніпуляції відбувались також і з боку багатьох опозиційних кандидатів. і це теж може стати предметом уваги компетентних органів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування