Провайдер, якого звинуватив Колесніченко, заперечує порушення закону про "язык"

Вівторок, 6 листопада 2012, 13:23

ТОВ "Інтертелеком" заперечує звинувачення Вадима Колесніченка про порушення закону "Про основи державної мовної політики".

Про це йдеться в листі провайдера, направленому Колесніченку, пише "Інтерфакс-Україна".

У листі зазначено, що стаття 18 закону передбачає вільне використання державної мови в економічній і соціальній діяльності приватних підприємств.

"Тобто, законом встановлено, що будь-яка юридична особа може на свій розсуд обирати зручну для господарювання мову для організації власного господарського процесу на основі вільного волевиявлення", - зазначено в листі.

Компанія заявляє, що в її внутрішніх правилах не існує жодних мовних обмежень спілкування співробітників, а мовне різноманіття сприймається як цілком природне і всіляко вітається.

Компанія також підкреслює, що в частині 1 статті 25 закону чітко зазначено, що у сфері надання послуг поштового зв'язку і телекомунікацій в Україні використовуються державна мова, регіональні мови або мови меншин - тобто документи підприємств можуть викладатися будь-яким з перерахованих мов на розсуд самих підприємств.

"З викладеного вище ясно випливає, що в діях співробітників ТОВ "Інтертелеком", як і взагалі в діяльності ТОВ "Інтертелеком", відсутні будь-які порушення вимог закону, як власне і будь-яких інших вимог законодавства", - зазначено в листі.

Як відомо, Колесніченко звернувся до Нацкомісії з вимогою відкликати ліцензію у "Інтертелекому" за нібито порушення провайдером закону "Про основи державної мовної політики".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування