ОВК 155: На Рівненщині суд дозволив фальсифікації на користь "регіоналів"?

Вівторок, 6 листопада 2012, 13:26

Окружна виборча комісія №155 фальсифікує результати виборів на користь кандидата від Партії регіонів – колишнього губернатора Рівненської області Миколи Сороки.

Про це заявляє Об’єднана опозиція "Батьківщина".

Паралельний підрахунок голосів на цьому окрузі показав, що кандидат від Об’єднаної опозиції "Батьківщина" Сергій Кошин випереджає провладного кандидата, наголошує опозиція.

"Партія "Батьківщина" звернулася до прокуратури з вимогою негайно припинити фальсифікації і притягнути всіх винних до кримінальної відповідальності", - сказано у повідомленні.

 

"Фальшування відбулося на дільницях, які навмисно притримували протоколи з результатами голосування для того, щоб вписати кандидату від Партії регіонів потрібну для перемоги кількість голосів", - сказано у документі.

 

"На відео, знятому спостерігачами, видно, як члени ДВК заповнювали протоколи на колінах прямо в окружній виборчій комісії, вписуючи потрібні Партії регіонів цифри. Після цього "виправлені протоколи" акуратно складали у пакет з символікою Партії регіонів", - сказано в повідомленні.

"Кандидат від "Батьківщини" оскаржив у суді численні порушення, зокрема, заповнення чистих протоколів прямо в ОВК, незапаковані пакети з бюлетенями, порушення процедури доставки протоколів тощо", - додає Батьківщина.

Рівненський окружний адміністративний суд відмовився задовольнити позов опозиційного кандидата.

"Після цього окружна виборча комісія провела засідання, поставивши на ньому дату 3 листопада – тобто до проведення судового засідання, яке відбулося 5 числа", - наголошує опозиція.

"Крім того, ОВК затверджувала підсумковий протокол у той час, коли до комісії ще не були доставлені всі уточнені протоколи з дільничних виборчих комісій", - йдеться повідомленні.

Станом на вівторок при обробці 100% протоколів за даними сайту ЦВК лідирує регіонал Микола Сорока, який має 34507 голосів (32,76%), а опозиціонер з 33207 голосів (31,53%).

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування