Пилипишин проти перевиборів у його окрузі: нема підстав

Вівторок, 6 листопада 2012, 15:20

Кандидат у депутати по 223 виборчому округу Віктор Пилипишин проти перевиборів у його окрузі, бо "для цього немає підстав".

Про це повідомляє сайт організації політика "Кияни – передусім!".

"Для цього сьогодні немає підстав. Наявні усі протоколи та бюлетені, прийнято рішення про перерахунок голосів, і окружна виборча комісія уже почала його здійснювати", - сказав він.

За його словами, рішення Центрвиборчкому про перевибори на 5-ти округах взагалі незаконне.

"Вважаю дане рішення незаконним. Воно відкриває "скриньку Пандори", цілком руйнує цивілізовані правила гри на виборчому полі та породжує правовий хаос і анархію", - сказав він.

Пилипишин наголосив, що Шевченківський район – це не Первомайськ.

"Тут міліція не штурмувала окружну дільницю, не громила приміщення, не била людей. Мешканці району лише хотіли, аби голоси були спокійно підраховані. І тільки войовничі молодчики, завезені спецавтобусами з інших областей, провокували та били членів комісії", - сказав кандидат в депутати.

Він додав, що членам ОВК умисно не давали працювати, їх "постійно ображали, погрожували і навіть застосовували силу".

"Не виключаю, що відповідну роль в процесі затягування підрахунку голосів, грала й політична сила, яка мені протистояла", - сказав він.

Він подякував виборцям, які його підтримали і додав, що не має наміру брати участь у перевиборах.

"Я не бажаю приймати участь у грі без правил. Вимагаю, щоб ЦВК  скасувала свою незаконну постанову про перевибори. Вимагаю дати можливість ОВК підвести підсумки голосування у визначений окружною комісією та ЦВК будь-який законний спосіб. Зобов’язуюсь визнати будь-яке рішення і не оскаржувати його в суді. Також залишаю за собою право вийти з цього виборчого процесу", - сказав Пилипишин.

Як відомо, боротьба у 223 окрузі розгорнулася між Пилипишиним і "свободівцем" Юрієм Левченком. Згідно з даними ЦВК, перемогу з відривом у 26 голосів отримує Левченко. Однак Пилипишин звернувся до суду з проханням здійснити перерахунок голосів на 11 дільницях.

Пізніше ОВК прийняла рішення про перерахунок голосів на 12 дільницях.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування