Член ЦВК: Комісія не ставить під сумнів голосування за списками

Вівторок, 6 листопада 2012, 15:47

У ЦВК не бачать підстав ставити під сумнів підсумки голосування в загальнодержавному виборчому окрузі, в тому числі на проблемних округах.

Про це заявив член ЦВК Михайло Охендовський, повідомляє прес-служба комісії.

Він підкреслив, що рішення ЦВК про неможливість встановлення результатів виборів стосується виключно підсумків голосування і результатів виборів в одномандатних виборчих округах номер 94, 132, 194, 197 та 223.

"Сьогодні немає ніяких підстав говорити про те, що комісія ставить під сумнів підсумки голосування в загальнодержавному виборчому окрузі в межах цих округів. Як немає підстав говорити і те, що подібні рішення можуть бути прийняті у відношенні будь-яких інших одномандатних округів", - заявив він.

Охендовський додав, що призначити такі вибори своїм рішенням і встановити дату їх проведення на підставі чинного закону ЦВК не може.

"Саме тому комісія звернулася до Верховної Ради . Тільки парламент в ситуації, що виникла, може прийняти рішення, необхідні для призначення виборів", - сказав він.

За його словами, в ідеальній ситуації це має бути рішення про внесення змін до закону про вибори. Крім того, витрати на проведення повторних виборів повинні бути передбачені в Держбюджеті.

"У цій частині відповідні рішення повинні бути прийняті як Верховною Радою, так і Кабінетом Міністрів. Переконаний, що, прийнявши постанову про необхідність призначення повторних виборів у окремих округах, ЦВК вжила вичерпних заходів, спрямованих на врегулювання сформованої там ситуації", - сказав він.

Охендовський зазначив, що, відповідно до Кодексу адміністративного судочинства, рішення, дії або бездіяльність ЦВК, що стосуються встановлення нею результатів виборів оскаржуються в Вищому адміністративному суді у п'ятиденний строк.

Він також повідомив, що дані на сайті ЦВК вводяться виключно на рівні окружних комісій їх операторами і системними адміністраторами.

Як відомо, на окрузі 94 йшлося про скасування голосування по 28 виборчих дільницях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування