ОВК 223: Свобода заявляє, що окружком серед ночі вносив на сервер "намальовані" дані

Середа, 7 листопада 2012, 09:19

Свобода заявляє, що незважаючи на рішення ЦВК про призначення перевиборів тому числі у 223 окрузі, ОВК увечері 6 листопада самочинно провела перерахунок голосів на виборчій дільниці № 801004.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Свободи

Перераховані результати були занесені в протокол, дані з якого, так і не підписані головою та секретарем комісії і не скріплені печаткою, опинились на сервері ЦВК.

Крім того Свобода заявляє, що під час перерахунку дільниці № 801004  виявилось, що з 411 бюлетеней "за" Левченка 288 було зіпсовано другою позначкою.

 

Такі бюлетені оголошувались недійсними. Водночас у провладного "самовисуванця" Пилипишина зіпсованих бюлетенів не виявилося.

Ці "перераховані" дані були внесені в новий протокол, який, втім, не був підписаний   головою комісії та секретарем, не був він і скріплений печаткою.

Аби припинити це свавілля, уповноважена особа ВО "Свобода" у загальнодержавному окрузі надав для ознайомлення окружній комісії рішення ЦВК про призначення перевиборів на 5-ти округах із 223-м включно.

Левченко пояснив членам комісії, що подальший перерахунок всупереч рішенню ЦВК буде відвертим криміналом. ОВК у відповідь знехотя ухвалило рішення про звернення до ЦВК із вимогою письмових пояснень щодо своїх подальших дій. Комісія розійшлась із зали засідань.

Одначе вже за кілька годин, близько опівночі, на сайті ЦВК з’явились дані з перерахованої дільниці. Вочевидь, вони були введені зі слів когось з членів комісії або з чорнових нотаток, оскільки так і не підписаний головою та секретарем ОВК протокол навіть не заносився у серверну, а знаходився  у одному з кабінетів ОВК.

У зв’язку з цими подіями до окружкому № 223 була викликана слідчо-оперативна група і складена заява про злочин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News