Суд приступив до скарги "Батьківщини" щодо округу Засухи

Середа, 7 листопада 2012, 14:51

Київський окружний адміністративний суд приступив до розгляду скарги ВО "Батьківщина" на рішення окружної виборчої комісії №94.

Об’єднана опозиція вимагає визнати протиправними дії ОВК та скасувати постанову про визнання недійсним голосування по 27 дільницях округу.

Головує на засіданні суддя Олег Головенко.

 

Під час засідання на стороні позивача було залучено в якості третіх осіб представників партії УДАР, ВО "Свобода" та кандидата в депутати Віктора Романюка.

 

Суд також погодився долучити в якості третьої особи на стороні позивача Центральну виборчу комісію.

Водночас, суд поки відмовив позивачу у залученні 11 свідків, серед яких члени дільничних виборчих комісій, деякі члени окружної виборчої комісії і деякі спостерігачі. Суд мотивував це тим, що поки не дійшов до розгляду позовних вимог.

За словами представника позивача, ці свідки можуть підтвердити, що жоден офіційний спостерігач від Партії регіонів або кандидата Тетяни Засухи до них не звертався і не просив про допуск на засідання комісії.

Крім того, суд погодився залучити протоколи ОВК №94, які б свідчили про те, що на дільницях, де визнано недійсним голосування, вже tперебували офіційні спостерігачі від Засухи та ПР, а за законом офіційний спостерігач від партії на дільниці може бути один.

Суд оголосив перерву до 9:30 ранку четверга для того, щоб представник відповідача зміг ознайомитися з матеріалами справи, а також, щоб на засідання зміг з’явитися представник ЦВК.

"Українська правда", фото Оксани Коваленко

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування