ЦВК замінила більшість членів ОВК на 194 окрузі

Середа, 7 листопада 2012, 17:05

Центральна виборча комісія змінила більшість членів окружної комісії 194, де переміг представник "Батьківщини" Микола Булатецький.

За це рішення проголосували 14 членів ЦВК з 15-ти.

Як пояснив голова ЦВК Володимир Шаповал, заміна відбувається, щоб пришвидшити подачу протоколу по багатомандатному округу.

"Ми не збираємося відмовлятися від нашої позиції, висловленої в постанові по 194 одномандатному округу, але нам ще треба встановити результати в багатомандатному округу, а протокол досі не надійшов", - сказав Шаповал.

Водночас, члени ЦВК від опозиції заявили, що таким чином автор постанови Тетяна Лукаш намагається покарати тих членів комісії, які повезли в ЦВК кінцевий протокол, всупереч зникненню голови.

Сама Лукаш цю версію заперечила. "Ми лише зацікавлені в тому, щоб встановити результати голосування", - заявила вона.

Як відомо, в 194 окрузі висуванець "Батьківщини" Булатецький на 12 тисяч обійшов Валентину Жуковську. Зранку він виступив на засіданні ЦВК і заявив про спроби завадити йому стати депутатом.

Округ 194-й входить у 5 проблемних округів, у яких Верховна Рада рекомендувала провести повторні вибори у відповідь на постанову ЦВК про неможливість встановлення там достовірних результатів. Однак юридично такий крок потребує змін до закону.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування