Лазаренко в США хоче не політичного притулку, а тимчасового перебування

Четвер, 8 листопада 2012, 09:45

Екс-прем'єр Павло Лазаренко подав клопотання до Імміграційного суду міста Сан-Франциско про надання йому тимчасового статусу на право перебування на території США.

Про це йдеться в заяві його адвоката Марини Долгополої.

"У цьому клопотанні не йдеться про надання йому політичного притулку, а лише про право тимчасового перебування. Деякі українські ЗМІ помилково повідомили, начебто Лазаренко просить політичний притулок у США", - заявила вона.

Захисники Лазаренка очікують, що слухання з цього питання буде розпочато вже через 2-3 тижні.

Вона зазначила, що Лазаренко перебуває у державному закладі, який використовується імміграційною службою США для утримання осіб, стосовно яких вирішуються питання щодо права перебування на території цієї країни.

"Павло Лазаренко підтверджує своє прагнення якомога скоріше повернутися в Україну. Однак, з огляду на відсутність гарантій його особистої безпеки на Батьківщині, незалежного правосуддя та через упередженість до його особи керівництва Генпрокуратури, Лазаренко та його захисники вважають на даний час єдино вірним кроком отримання ним тимчасового статусу у США", - зазначила вона.

Як відомо, у Виконавчому офісі міграційних питань, слухання по міграційній справі Лазаренка призначено на 7 травня 2013 року в Міграційному суді Сан-Франциско. Її розглядатиме суддя Лора Рамірез, яка має доволі низький рейтинг відмов  у наданні притулку - 38-39 відсотків.

У базі Виконавчого офісу міграційних питань Лазаренко зареєстрований саме як прохач про отримання притулку, аплікацію про що він подав ще в 1999 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування