Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американський консультант Януковича замішаний у справі про брудні гроші у Франції?

Четвер, 8 листопада 2012, 10:21

Американський консультант Партії регіонів Пол Манафорт має бути заслуханий у справі про незаконне фінансування президентської кампанії французького прем’єра Едуара Балладюра у 1995 році.

Суддя Рено Ван Рюмбек, який відповідає за розслідування фінансових аспектів "справи Карачі", намагається встановити роль Манафорта у президентській кампанії Балладюра.

Зокрема, суддя намагається з’ясувати, чи платили Манафорту гроші з "відкатів" від укладених урядом Балладюра контрактів з продажу зброї.

Рено Ван Рюмбек спирається на свідчення колишньої дружини бізнесмена Зіяда Так‘єддіна Ніколи Джонсон.

Так‘єддіна підозрюють у посередництві у переговорах щодо укладення військових контрактів з Пакистаном і Саудівською Аравією.

Суддя нібито знайшов банківські документи, що вказують на те, що в період з вересня 1994 року по серпень 1995 року Пол Манафорт отримав 252 000 доларів, які йому перевів з одного з женевських банків Абдула Рахман Ель-Ассір, партнер Так‘єддіна.

У період з жовтня 2000 по червень 2001 Манафорт також нібито отримав ще $140 000.

Дружина Так‘єддіна також розповіла, що Манафорт був "близьким другом Абдули Рахман Ель-Асір".

Французькі ЗМІ також пишуть, що Так‘єддін відомий як посередник між французькими політиками та режимами в Азії та Африці в питаннях продажу зброї та нафти і фігурує у "справі Карачі".

Це багаторічний розгляд, пов'язаний з незаконним спонсоруванням президентської кампанії Балладюра, який програв вибори Жаку Шираку у 1995 році. Слідство підозрює, що Балладюр скористався "відкатами" від продажу підводних човнів Пакистану для фінансування своєї президентської кампанії.

Так‘єддін також фігурує у розслідуванні справи про нібито фінансування президентської кампанії колишнього лідера Франції Ніколя Саркозі режимом Каддафі.

Пол Манафорт, який працював на Рональда Рейгана і Джорджа Буша, надавав консультації табору колишнього прем'єр-міністра під час його кампанії 1995-го року.

Він також працював у штабі Партії регіонів під час кількох виборчих кампаній, в тому числі, і під час президентської кампанії Віктора Януковича.

За матеріалами Le nouvel Observateur і "Le Monde"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування