Лікар: Тимошенко знизила активність, але себе обходить

Четвер, 8 листопада 2012, 12:26

Стан здоров'я Юлії Тимошенко після 10 днів голодування відносно задовільний, заявив головний лікар ЦКЛ №5 Харкова Михайло Афанасьєв.

"Ми щодня буваємо в неї, запитуємо про стан", - сказав він журналістам у четвер біля лікарні "Укрзалізниці" у Харкові, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Її турбують болі, але, у принципі, стан відносно задовільний. Вона себе обслуговує, вона ходить у душ", - заявив Афанасьєв.

За його словами, Тимошенко не вживає їжу, а п'є лише воду, за рекомендаціями лікарів.

"За цей час (голодування) її активність, безумовно, знижена. Це пов'язано з голодуванням і тим, що вона в цей час не приймає процедур, призначених німецькими лікарями", - сказав Афанасьєв.

За його словами, після відвідування Тимошенко у вівторок, 6 листопада, члени медкомісії Мінздоров’я та лікарі ЦКЛ №5 розробили низку заходів, щоб полегшити загальний стан екс-прем'єра в період відсутності медичних процедур.

Зокрема, за його словами, екс-прем'єр вживає в обмежених кількостях лікарські засоби. Крім того, було проведене ущільнення ліжка на прохання Тимошенко.

Афанасьєв наголосив, що, починаючи з 14 жовтня, ЦКЛ №5 не отримувала жодних рекомендацій від німецьких лікарів ні телефоном, ні електронної пошти.

Він також зазначив, що Міністерство охорони здоров'я тричі зверталося до лікарів "Шаріте" з проханням приїхати, однак відповіді поки не отримувало.

Водночас, Афанасьєв висловив сподівання, що найближчим часом німецькі лікарі все ж таки приїдуть і допоможуть переконати Тимошенко відмовитися від голодування.

У свою чергу, захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив:

"Як може бути задовільний стан здоров’я у людини, яка по суті не мала належного лікування увесь цей час, яка не мала доступу до свіжого повітря весь цей час, яка не мала доступу до нормальних звичайних речей, які необхідні для здоров’я і ще зараз 10-й день перебуває в голодуванні?".

"Юлія Володимирівна візуально дуже схудла. Я не є фахівцем, але це видно. Вона дуже слабка, вона практично не може ходити сама, вона не отримує ніякого лікування зараз взагалі, наскільки я знаю", - цитує його УНІАН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...