Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підозрюваний у терактах частково визнав провину – адвокат

Четвер, 8 листопада 2012, 15:40

Головний обвинувачуваний у справі про теракти в Дніпропетровську - Віктор Сукачов - визнає свою провину частково.

"Мій підзахисний Віктор Сукачов визнає свою провину частково", - заявив адвокат Олександр Шишкін журналістам у перерві попереднього судового засідання, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Адвокат не зміг докладніше пояснити, у чому саме визнає свою провину Сукачов, пояснивши, що він лише 5 листопада підписав договір із дружиною обвинувачуваного та став його адвокатом. Попередній адвокат не змогла захищати Сукачова за станом здоров'я.

Четвертому обвинувачуваному Віталію Федоряку буде призначений громадський адвокат.

Адвокати інших обвинувачуваних у вибухах у Дніпропетровську не знають, чому їхніх підзахисних не привезли до зали судового засідання.

Як заявили адвокати Льва Просвірніна, їхній підзахисний збирався приїхати на засідання суду й мав привезти клопотання про те, щоб його мама Наталія Просвірніна була призначена громадським захисником. Оскільки він не з'явився до суду, такої можливості в адвокатів заявити клопотання перед судом не буде.

За словами Наталії Просвірніної, вона вже півроку не бачила свого сина, оскільки слідче управління СБУ відмовило їй у побаченнях із сином без будь-яких на те підстав. "Причини відмов мені ніхто не пояснював, просто давали відмову", - сказала вона.

Адвокати Дмитра Реви також зазначили, що не знають, чому їхнього підзахисного не привезли до зали суду, хоча вони обговорювали з ним, які клопотання будуть подані в суді, і підзахисний із цим погоджувався. За їхніми словами, існує норма, за якою всі клопотання адвокат може подавати без свого підзахисного.

Адвокати Реви вважають, що суд не погодиться з тим, щоб дана кримінальна справа розглядалася судом присяжних, оскільки існують розбіжності в судовому законодавстві, де ця норма не прописана, водночас у Конституції така норма існує, тому вони підтримали пропозицію про розгляд справи судом присяжних.

Як повідомлялося, у залі Індустріального районного суду Дніпропетровська в четвер присутній тільки головний обвинувачуваний у скоєнні терактів Віктор Сукачов – він проходить за ч.1 ст. 258-3, ч.2 ст. 15, ч.2 ст. 258, ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу.

Ці ж статті інкримінуються Віталію Федоряку.

Просвірнін обвинувачується за ч.5 ст. 27 і ч.2 ст. 258, ч.1 ст. 263 КК, а Рева - за ч.5 ст. 27 і ч.2 ст. 258.

Усього в справі про чотири вибухи у Дніпропетровську 27 квітня були затримані чотири людини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...