Суд відхилив усі клопотання адвокатів "терористів"

Четвер, 8 листопада 2012, 16:35

Індустріальний суд Дніпропетровська відхилив усі клопотання адвокатів обвинувачуваних у терактах у Харкові, Запоріжжі й Дніпропетровську.

Таке рішення суд оголосив після перерви.

Розгляд справи про теракти по суті суд призначив на 27 листопада, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, 27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталося чотири вибухи, постраждала 31 людина ( у тому числі 10 підлітків), 26 із них були госпіталізовані.

Слідчі СБУ розслідували кримінальну справу, порушену прокуратурою за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Усі вибухові устрої були закладені в бетонні урни.

31 травня керівництво МВС і Генпрокуратури заявило про те, що затримано двох підозрюваних, які нібито вимагали $4,5 млн, а якщо ні, то обіцяли продовжити скоєння вибухів.

1 червня стало відомо, що затримано чотири людини. Усі вони за рішенням суду арештовані для проведення розслідування.

СБУ підозрює арештованих у справі про організацію вибухів у Дніпропетровську в скоєнні ще трьох терактів у 2011 році в Харкові, Запоріжжі й Дніпропетровську.

Зокрема, вночі 13 жовтня 2011 року в Харкові стався вибух біля одного з кіосків. 21 жовтня того ж року в супермаркеті в Запоріжжі спрацював вибуховий пристрій в одній із комірок камери схову.

Ще кілька тижнів по тому у Дніпропетровську в ніч на 16 листопада 2011 року на проспекті Карла Маркса вибухнула залізобетонна урна для сміття, у результаті чого загинула одна людина – фінансовий директор однієї з місцевих фірм.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування