Люди мають побачити, що опозиція не імітує - Гриценко

Четвер, 8 листопада 2012, 20:22

Опозиція має діяти більш рішуче у відстоюванні результатів виборів до Верховної Ради, демонструючи єдність трьох політичних сил.

Про це йшлося на засіданні ради об'єднаної опозиції, пише у своєму блозі на "Українській правді" один з лідерів опозиції Анатолій Гриценко.

"Юля Тимошенко відмовилася від їжі й тримається лише на воді вже більше 10-ти діб. Не днів - саме діб, коли кожна година, кожна хвилина - це страждання", - зазначає він.

Політик нагадав, що "заклики припинити голодування - з боку членів її команди, друзів і рідних, не дали результату, хотів би помилитися, але думаю, що й не дадуть".

"Тимошенко чітко заявила про причину голодування і про свої вимоги до влади, так само про її прохання до опозиції - спільно і мужньо боротися до кінця, захищати (не здавати) жодного свого кандидата, жодного голосу людей, які попри шалений тиск проголосували проти кримінальної влади", - вказує політик.

При цьому Грищенко зазначає: "Як на довготривале голодування Тимошенко зреагувала влада? Суспільство? Міжнародна спільнота? Ми з Вами бачимо. Опозиція? Теж бачимо".

"Тиждень тому, коли думали, що переконаємо Юлю припинити голодування, ще якось можна було обмежуватися формальними вимогами до влади у заявах, прес-релізах, у виступах в ефірі, на площі, чи в Раді", - уточнив він.

"Зараз, коли всі побачили, що влада не реагує на протести опозиції, навпаки - діє ще більш цинічно і зухвало, а хвора і без того Юля Тимошенко може реально підірвати своє здоров'я, чи не дай Боже, стати інвалідом - опозиція має діяти набагато більш рішуче", - заявив політик.

"Єдність трьох опозиційних сил, спільні рішучі дії і готовність до самопожертви - в цих трьох засадах я бачу запоруку нашого успіху. Ситуація не лише на вулиці, в т.ч. біля ЦВК, а загалом по країні, може змінитися кардинально, коли люди побачать і повірять, що опозиція не імітує боротьбу, а реально бореться – за кожен голос, за кожного кандидата, і нікого з них – не здасть", - уточнив Гриценко.

"Коли люди переконаються, що жоден із опозиціонерів, обраний депутатом, не тримається за свій мандат і не ховатиметься за недоторканність. А всі разом - ми готові, спираючись на підтримку людей, пройти цей шлях боротьби до кінця, до перемоги", - зазначив він.

При цьому Гриценко додав, що "саме про це була серйозна, відверта, часом дуже гостра, але напевно - вкрай важлива розмова на засіданні ради об'єднаної опозиції".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування