Фанати "помаранчевої революції" збираються на Майдан

П'ятниця, 9 листопада 2012, 08:26

"Коаліція учасників помаранчевої революції" подала заявку на святкування 22 листопада на Майдані Незалежності восьмої річниці "помаранчевої революції".

Згідно з заявкою, воно триватиме весь день – з ранку й до опівночі, пише "Комерсант-Україна". 

Торік акцію заборонили в судовому порядку, але на Майдані все ж таки зібралося близько 1,5 тис. осіб, а святкування закінчилося бійками з міліцією.

Можливість повторення торішніх подій КУПР не бентежить.

"Ми вийдемо на Майдан у будь-якому разі. Ми хочемо нагадати народу, що владу можна перемогти, що вона не вічна й може злетіти в будь-який момент. Нехай радіють, якщо все це повториться за сценарієм 2004 року", - заявив газеті глава КУПР Сергій Мельниченко. 

Разом із тим, святкувати чергову річницю "Майдану" учасники КУПР будуть, мабуть, лише разом із представниками Комітету звільнення політичних ув'язнених і УНА-УНСО, керівники яких підтвердили готовність вивести людей на площу.

Представники об'єднаної опозиції зі своїми планами поки не визначилися.

"Де ми будемо того дня – покаже життя. Зараз ми більше думаємо про акцію під ЦВК", - сказав один із лідерів об'єднаної опозиції, депутат НУНС В'ячеслав Кириленко.

У свою чергу, голова київської міської організації партії "Батьківщина" Юрій Одарченко ("БЮТ-Батьківщина") заявив, що "партія поки не обговорювала це питання".

Не вирішили, що будуть робити 22 листопада, і в партії "Наша Україна".

А представники ВО "Свобода" від участі у святкуванні взагалі відмовилися.

"Ми ніколи цей день не відзначали. Наша революція – національно-визвольна – ще попереду", - заявив заступник глави партії Андрій Мохник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування