Від Ющенка пішла Григорович, побачивши "політичний фініш"

П'ятниця, 9 листопада 2012, 08:45

Депутат від НУНС Лілія Григорович виходить із партії "Наша Україна".

Про це вона повідомила газеті "Комерсант-Україна".

"Наш результат на виборах – 1% - це вирок для всієї партії, це політичний фініш", - сказала вона.

"Більш року тому я попереджала Віктора Андрійовича (Ющенка, лідера "Нашої України"), що ми дійдемо до такого фіналу. Я говорила: якщо партія не пройде ребрендінг, у нас не буде ні яскравих особистостей, які, як вважалося, прийдуть у наш список, ні довіри людей", - пояснила Григорович.

Зазначивши, що поважає Віктора Ющенка як "воістину українського президента", вона сказала, що напередодні парламентських виборів пропонувала йому поступитися посадою лідера "молодому яскравому політику".

"Після закінчення терміну президентських повноважень діяльність Віктора Ющенка на посаді лідера "Нашої України" не була вдалою, і, мабуть, йому потрібно було наслідувати приклад архієпископа Любомира Гузара, який поступився посадою голови Української греко-католицької церкви молодому архієпископу Святославу Шевчуку", - сказала Григорович.

"Але моя порада не була почута. Більше того, за своє вільнодумство я була покарана – у виборчому списку мене поставили на завідомо непрохідне 19-е місце", - пожалілася депутат.

"Якби Віктор Ющенко поклався на В'ячеслава Кириленка так, як Любомир Гузар – на Святослава Шевчука, "Наша Україна" мала б чудову історію", - вважає вона.

Заяву Григорович, яку вона написала ще 14 жовтня й подала через три дні після виборів – 31 жовтня, політрада "Нашої України" ще не розглядав, оскільки не проводив засідання.

Коментувати її рішення у партії не стали.

Прес-секретар Ющенка Ірина Ванникова, вислухавши журналіста, відповіла: "Передзвоніть мені. Я зараз у горах. Я вас погано чую". Після цього її мобільний телефон був відключений. 

Григорович – не перший високопоставлений член "Нашої України", який покинув партію: до неї це зробили, зокрема, екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко, народні депутати Віктор Матчук і Андрій Парубій, екс-голова СБУ Валентин Наливайченко. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування