Суд узявся за скаргу на неможливість встановити результат ОВК 132

П'ятниця, 9 листопада 2012, 09:32

Київський апеляційний адмінсуд розпочав засідання за скаргою кандидата в депутати по 132 округу Аркадія Корнацького на рішення ЦВК про неможливість встановлення результатів виборів.

Головує суддя Шостик.

Головуючий суддя Шостик. Фото УП

На засідання не з’явився жоден представник Центрвиборчкому.

Відповідаючи на запитання судді, чи вважає позивач можливим розгляд справи без представників ЦВК, представник Корнацького Євген Ніколенко заявив:

"Вважаю за необхідне заслухати пояснення відповідача".

Однак, незважаючи на це, суддя вирішив розглядати справу без представників центральної виборчої комісії, рішення якої оскаржує Корнацький.

На засіданні присутній один із лідерів об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк.

Як відомо, після скандальних подій в ОВК №132 у Первомайську, ЦВК прийняла протокол, згідно з яким там переміг "регіонал" Віталій Травянко, а кандидат від "Батьківщини" Аркадій Корнацький виявився другим.

5 листопада ЦВК постановила, що не може встановити достовірні результати в 5-ти одномандатних виборчих округах: № 94, 132, 194, 197, 223 – і рекомендувала Верховній Раді призначити повторні вибори в них.

6 листопада Верховна Рада рекомендувала Центрвиборчкому призначити повторні вибори народних депутатів у цих округах.

Фахівці назвали ці кроки ЦВК та парламенту незаконними і такими, що потребують змін у законодавстві.

Однак голова ЦВК Володимир Шаповал заявив, що Центрвиборчком не може встановити справедливий результат у зазначених проблемних округах через фальсифікації. Тому назвав рішення комісії вчасним.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування