Washington Post: Україна скочується до російської моделі псевдодемократії

П'ятниця, 9 листопада 2012, 10:30

Україна демонструє відкат в демократії.

Про це йдеться в матеріалі редакції Washington Post.

В ньому йдеться про те, що ще 8 років тому під час президентських виборів у 2004 році, Україна продемонструвала налаштованість на демократичний розвиток.

"Враховуючи той перспективний момент, сумно бачити відкат у політичній системі України. Кампанія голосування до парламенту 28 жовтня була сфальсифікованою на користь президента Віктора Януковича і його правлячої Партії регіонів. На цей раз не було ніякої революції, тільки відносно невеликий, але рішучий протест", - зазначає видання.

У статті йдеться про те, що у своїй манері ці вибори нагадували вибори "у Росії та інших країнах Євразії". Фальсифікації розпочалися задовго до дня голосування, ЗМІ були упередженими, здійснювалося використання адмінресурсу, не було рівних умов для всіх учасників виборчого процесу, у в’язниці перебувають лідери опозиції Юлія Тимошенко і Юрій Луценко.

Видання відзначає, що США інвестували значні кошти в Україну після розвалу Радянського Союзу, сподіваючись, що Україна стане членом НАТО і звернеться на Захід, Росія навпаки – намагалася посилити свій вплив.

"На жаль, Україна, здається, сповзає до російського шаблону псевдодемократії, коли на поверхні є вибори, партії і кандидати, а під цих ховається все менш і менш реальна конкуренція".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...