ОВК 197: Суд відмовив ще одному опозиціонеру

П'ятниця, 9 листопада 2012, 17:22

Суд відмовив у задоволенні позову кандидата у депутати від "Батьківщини" Леоніда Даценка до ЦВК про неможливість встановлення результатів виборів на ОВК 197 у Черкаській області.

Таке рішення оголосив суддя Київського апеляційного адмінсуду Мамчур.

"Оскаржена постанова хоч і встановлює наявність певних перешкод у встановленні підсумків голосування на виборах депутатів, проте не звільняє Центральну виборчу комісію від обов’язків щодо встановлення підсумку голосування в ОВК 197", - зачитав суддя.

"Постанова не містить рішення про призначення повторних виборів народних депутатів України та не є правовою підставою для їх проведення і не змінює та не припиняє прав та обов’язків позивача як суб’єкта виборчого процесу, а відтак не порушує їх", - йдеться в рішенні.

"З огляду на викладене колегія суддів вважає позивну вимогу необґрунтованою та такою що не підлягає задоволенню", - заявив суддя.

Відтак, суд постановив, що в задоволенні адміністративного позову Леоніда Даценка відмовити повністю.

Даценко текож повідомив, що вони оскаржуватимуть рішення у Вищому адміністративному суді.

Даценко у суді. Фото УП

"Ми стали свідками дій влади з недопущення переможців по 5 округах і визнання волевиявлення наших виборів. Ми розуміємо, що рішення, які приймаються в судових кімнатах, давно вже прийняті в одному кабінеті на Банковій", - прокоментував рішення суду сам Даценко.

"І я розумію, що судді по правовій частині могли би сприйняти наші аргументи, але вони не можуть піти проти нинішньої системи, проти нинішньої влади", - додав він.

Даценко також додав, що готовий брати участь у повторних виборах, якщо вони будуть.

Як відомо, перемогу на цьому окрузі отримав провладний самовисуванець Богдан Губський.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування