Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЦВК не виключають, що суд може зобов’язати порахувати "проблемні" округи

П'ятниця, 9 листопада 2012, 19:30

Суди можуть зобов’язати Центрвиборчком встановити результати виборів у проблемних одномандатних округах.

Такого розвитку подій не виключає заступник глави ЦВК Андрій Магера.

"Не настільки суттєво, який склад парламенту буде приймати внесення змін до закону про вибори, або здійснювати прийняття окремого закону для проведення повторних виборів", - зазначив він в ефірі 5 каналу.

"Як на мене, цілком очевидно, що недостатньо самих лише законодавчих змін. Мають бути кошти виділені з бюджету. Це не робиться за один два дні", - уточнив чиновник.

"Тому найвірогідніше всього, очевидно, коли парламент почне працювати, нового скликання, буде керівництво Верховної Ради, комітети, для ведення законопроектної роботи, і після того, очевидно, може бути прийнятий закон, який дасть належне законодавче регулювання питанню проведення повторних виборів в 5 округах", - пояснив член ЦВК.

Відповідаючи на питання, чи не буде так, що депутати не приймуть нового закону щодо перевиборів, а суд оголосить переможців в проблемних округах, Магера зазначив: "Виключати в нашій країні нічого не можливо".

"Я нагадаю, що навіть якщо би ОВК не склала протокол про підсумки голосування в одномандатному окрузі, тут теж жодної гарантії нема того, що суд би не зобов’язав встановити підсумки голосування ЦВК результатів виборів", - уточнив він.

"Тому шукати зараз якісь варіанти, це дещо невдячно, треба шукати якомога правовий легітимний вихід з цієї ситуації", - заявив член ЦВК.

"На приклад, 223 округу там неможливо достовірно встановити результати виборів, цей шанс вже давно втрачений, там треба знову перезавантажувати все з нуля", - підсумував він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування