Жертви вибухів у Дніпропетровську ініціюють захист таких, як вони

П'ятниця, 9 листопада 2012, 20:53

Потерпілі від терактів у Дніпропетровську ініціюють ухвалення Верховною Радою законопроекту про соціальний захист жертв терактів в Україні.

Про це заявили в п’ятницю учасники ініціативної групи зі захисту прав потерпілих від терактів в Дніпропетровську, повідомляє "Радіо "Свобода".

Як зазначив один із учасників ініціативної групи Сергій Забродін, законопроект буде стосуватись допомоги потерпілим від терактів не тільки в Дніпропетровську, а й в інших місцях.

За його словами, ініціативна група має намір звернутися за допомогою до депутатів: "Ми звернемось до депутатів, з метою внесення в Раду законопроекту про фінансову компенсацію постраждалим від терактів".

"По суті, на сьогодні такий захист відсутній, не врегульована законодавчо компенсація моральних та матеріальних збитків", - сказав Забродін, додавши, що в інших країнах світу є закони, що регулюють це питання.

Водночас інший учасник ініціативної групи Георгій Юрін повідомив, що потерпілі від серії вибухів у Дніпропетровську вже витратили грошову допомогу на лікування, яку надала держава, однак чимало з них все ще потребують допомоги лікарів та психологів.

"Ці люди вже фактично всіма забуті. Компенсації від держави вони справді отримали, але гроші вже закінчилась, а проблеми з ними залишаться на все життя", - сказав він.

27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталося чотири вибухи, постраждала 31 людина, 26 з них були шпиталізовані. Всі вибухові пристрої були закладені в бетонні урни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування