США можуть скасувати лотерею грін-карт

Неділя, 2 грудня 2012, 14:55

Палата представників Конгресу США проголосувала за скасування щорічної імміграційної візової лотереї.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на Washington Times, за ухвалення законопроекту проголосувало 245 конгресменів, проти 139.

Ці імміграційні візи передбачається передати іноземним студентам, які здобувають у США ступені вищі за бакалавра з природних, точних і технічних наук.

"Ухвалення законопроекту 245 голосами проти 139 стало першою перевіркою для плану Республіканської партії поступово розібратися з імміграцією, і хоча законопроект пройшов, протидія демократів свідчить, що цьому плану ще належить зіткнутися з серйозними перешкодами", - говориться в повідомленні.

Офіційно головним аргументом на користь законопроекту було те, що він полегшить видачу грін-карт людям, які вивчають природні науки, технології та інженерну справу, хоча, як передає видавництво, боротьба в основному точилася навколо республіканських планів скасувати імміграційну візову лотерею, яку республіканці вважають розсадником шахрайства.

"Ми хочемо помістити в початок черги людей, кожний з яких, переїздить до нас, кінець кінцем, створює робочі місця", - заявив конгресмен-республіканець від Каліфорнії Даррелл Айсса, який проводив законопроект через Палату представників.

Втім демократи заперечували проти перетворення імміграції на гру з нульовою сумою, в рамках якої нові візи видаватимуться лише в збиток існуючим імміграційним квотам.

"Я не можу підтримати закон, який зіштовхує іммігрантські співтовариства один з одним", - заявила член Конгресу Зої Лофгрен, яка очолює демократів у підкомітеті з імміграції.

Вона також зазначила, що не йдеться про обмін зі співвідношенням один до одного і що республіканський законопроект на ділі зменшить імміграцію.

За її словами, щороку використовуються всі 55 тисяч імміграційних віз, проте, як свідчить статистика Національного наукового фонду, навіть просто претендувати на візи за новим законопроектом зможуть лише 30 тисяч студентів на рік.

Лотерея припускає випадкову видачу імміграційних віз з метою дати людям, які проживають в країнах, з яких до США прибуває мало іммігрантів, шанс переїхати до Америки. Щороку на 55 тисяч віз за цією програмою претендують мільйони потенційних іммігрантів.

Голова Юридичного комітету Палати представників Ламар Сміт, який написав законопроект, вважає, що візова лотерея заохочує шахрайство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування