Соціолог: Якби вибори були зараз, переміг би єдиний опозиціонер

П'ятниця, 28 грудня 2012, 09:27

Якби в Україні відбулися дострокові президентські вибори, то у другому турі переміг опозиційний депутат.

Так директор Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна прокоментувала дані соцопитування у своєму Facebook.

Перед цим вона оприлюднила дані соцопитування.

"Якби в Україні відбулися дострокові президентські вибори, і в них узяли б участь лідери опозиційних партій, то у другий тур вийшли б Віктор Янукович - 22,9% та Юлія Тимошенко - 13,1% або Віталій Кличко - 11,7%",- сказала соціолог.

У разі, якщо Тимошенко не візьме участь у виборах, то, за даними опитування, до другого туру потрапили б Янукович 22,7% та Яценюк - 14,0% або Кличко - 13,1%, додала вона.

Далі у рейтингу розмістилися Петро Симоненко - 6,2% та Олег Тягнибок - 5,2%. 18% відсотків не визначилися з відповіддю.

Пізніше у своєму Facebook Бекешкіна наголосила, що йдеться саме про перший тур.

"Причому Янукович від влади один, а опозиціонерів аж четверо - Тимошенко, Кличко, Яценюк, Тягнибок, і у сумі вони набирають 36%, а у Януковича - 22%", - підкреслила Бекешкіна.

"Тобто - реальний висновок з цих даних - що у разі проведення чесних виборів зараз пролетів би Янукович у другому турі, точно - пролетів би. Так само як опозиція перемогла сумарно, перемогла за партійними списками, так само у другому турі кандидат від опозиції (навіть не важливо - єдиний чи той, хто вийде у другий тур, аби не чубилися між собою) з великою вірогідністю (принаймні зараз) переміг би Януковича", - наголосила соціолог.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...