Таджикистан розблокував Радіо Свобода, на черзі Facebook

Понеділок, 3 грудня 2012, 08:14

Доступ до сайту таджицької служби радіо "Свобода" в Таджикистані розблоковано, повідомив у понеділок глава асоціації інтернет-провайдерів країни Асомуддін Атоєв.

Про це повідомляють РИА Новости

"У неділю ввечері інтернет-провайдери та оператори мобільного зв'язку отримали смс-повідомлення від Служби зв'язку Таджикистану про те, що доступ до сайту даного радіо можна розблокувати", - сказав він.

Доступ до соціальної мережі Facebook буде відновлено найближими днями після вирішення технічних питань, повідомив глава урядового відомства Бег Зухуров.

Він повідомив, що доступ до соцмережі був закритий на прохання добровольців, які не мали стосунку до державних структур.

"Нам потрібно враховувати думку суспільства, бо ми – співробітники на службі держави", - підкреслив він.

Раніше він зазначав, що добровольці скаржились на те, що у цій соцмережі "йдуть образи керівників держави".

Доступ до сайту радіо "Озоді" був заблокований минулої п'ятниці деякими інтернет-провайдерами та операторами мобільного зв'язку також на підставі смс-повідомлення Служби зв'язку.

Зухуров також говорив, що доступ до сайту радіостанції закритий через невдоволення громадян країни, що входять до групи спостерігачів, які здійснюють на добровільних засадах моніторинг ЗМІ.

"Не тільки вони, але й багато громадян країни не раз висловлювали невдоволення роботою низки інформаційних агентств, які оббріхують Таджикистан", - зазначив він.

Радіо "Свобода" після блокування 26 листопада соцмережі Facebook постійно писало про цей крок Служби зв'язку як "такий, що порушує свободу слова і права громадян країни на доступ до інформації".

На даний момент в Таджикистані частково або повністю заблоковані 30 веб-сайтів, серед яких: ria.ru. lenta.ru, zvezda.ru, Tjknews.com, Maxala.org, centrasia.ru, Fergana.ru.

 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування