Погода псується, обережніше на дорогах - попереджає ДАІ

Понеділок, 3 грудня 2012, 09:29

Державтоінспекція попереджає водіїв про погіршення погодних умов і закликає їх бути уважнішими на дорогах.

"За інформацією Гідрометцентру України, у зв'язку з переміщенням в Україну циклону з Балкан очікується погіршення погодних умов", - інформує ДАІ.

"З початку тижня – зниження температури повітря, на більшій частині території країни сніг, мокрий сніг, в центральних областях з дощем, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця, на півдні та сході дощі, місцями сильні", - додає інспекція.

З огляду на це, ДАІ рекомендує водіям бути уважнішими на дорозі, дотримуватися швидкісного режиму та дистанції, правил маневрування, особливо обережно рухатися мостами та естакадами, за умову недостатньої видимості вмикати ближнє світло фар.

"Не забувайте також про зміну гуми на зимову, перевірку гальмівної системи і світлотехніки, дотримання правил паркування", - нагадує ДАІ.

Міністерство надзвичайних ситуацій також попереджало про погіршення погодних умов 2-5 грудня.

Зокрема, 3 грудня у західних та північних областях пройде мокрий сніг, в центральних областях з дощем, в окремих районах прогнозуються явища налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця, на півдні та сході дощі, місцями сильні.

Пориви вітру в країні, крім заходу, 15-20 м/с.

Починаючи з західних та північних областей, температура повітря поступово знизиться на 4-9°.

4-5 грудня очікується послаблення та припинення опадів і явищ, при цьому спостерігатиметься подальше зниження температури.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування