Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Владна "багатоходівка": деякі кадри претендують на кілька місць

Понеділок, 3 грудня 2012, 10:35

Претендентом на посаду прем’єр-міністра, за даними Тиждень.ua, є голова Нацбанку Сергій Арбузов, а також секретар РНБО Андрій Клюєв.

Деякі експерти називали серед можливих претендентів на посаду прем’єра також Валерія Хорошковського, Юрія Колобова (глава Мінфіну) та Петра Порошенка.

Сергію Тігіпку, за даними "Дзеркала тижня", дали право самостійно обрати, де працювати – в Раді чи в уряді.

Кандидатом на одну з трьох посад віце-прем’єра називають голову Ради міністрів АРК Анатолія Могильова.

Водночас, на посаду глави Адміністрації президента замість Сергія Льовочкіна претендують, за різними даними, голова МВС Віталій Захарченко та той же секретар РНБО Андрій Клюєв.

З АП у зв’язку з обрання до ВР уже звільнено Станіслава Скубашевського та Ганну Герман. Заступником голови АП замість Скубашевського можуть призначити губернатора Кіровоградщини Сергія Ларіна.

Першу заступницю голови АП Ірину Акімову можуть запропонувати на посаду представника президента у ВР, але вона може й залишитися на Банковій.

За даними "Дзеркала тижня", Андрій Клюєв розраховує на посаду першого віце-прем’єра (яку зараз займає Хорошковський), але й зберегти свій вплив на парламент.

Наступником Клюєва в РНБО називають Валерія Хорошковського та Андрія Портнова.

Водночас, Хорошковського розглядають і як претендента на посаду голови Мінфіну, МЗС, Мінекономіки чи Мін’юсту. 

Основними претендентами на посаду спікера новообраного парламенту у ЗМІ називають Володимира Литвина та Олександра Лавриновича. Нібито кандидатуру Литвина підтримує Андрій Клюєв, а Лавриновича - Сергій Льовочкін.

Серед імовірних кандидатур на посаду голови ВР також називають Олександра Єфремова, Андрія Клюєва, а також Сергія Тігіпка.

Теоретично можливе й обрання спікером незалежного самовисуванця, в парламентських кулуарах найчастіше звучить прізвище Петра Порошенка.

Кандидатами на посаду першого віце-спікера називаються комуніст Адам Мартинюк та Оксана Калетник.

Посаду віце-спікера готові віддати опозиціонерам. Кандидатами на неї називають Арсенія Яценюка та Олександра Турчинова, які також можуть очолити фракцію "Батьківщини".

За даними "Дзеркала тижня", регіонали категорично проти Турчинова в якості віце-спікера

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування