Любомир Гузар: Нинішня влада – це "велетень на глиняних ногах"

Понеділок, 3 грудня 2012, 14:19

Кардинал Любомир Гузар вважає, що українці повинні перестати боятися – і протистояти діям влади, бо чинна влада боїться більше, ніж населення.

Про це він сказав в ефірі "5 каналу" 29 листопада, повідомляє ініціатива "Першого грудня" і департамент інформації УГКЦ.

Лідер греко-католиків переконаний, що зараз українці "мусять застановитися, в якій спосіб відстоювати свої права".

На його думку, Французька революція – це екстремальний випадок, який не дав ефективного розв’язку, а "більш природним та ефективним є еволюція".

Любомир Гузар вважає, що треба підготувати покоління людей, які "старатимуться сумлінно виконувати свої обов’язки", і водночас реагувати на різні зловживання.

"Мені здається, що в Україні є достатньо людей на будь-якому рівні, які могли б протистояти діям сьогоднішньої влади, але… вони бояться. І люди, які щиро хочуть змін на краще, мають допомогти іншим подолати страх", - сказав кардинал.

"Як каже приказка, страх має великі очі. Але хіба можуть усіх звільнити з роботи?! Ні! Отже, на мою думку, повинен настати момент, і що швидше, то краще, коли певне число скаже "досить", - додав він.

Любомир Гузар вважає, що "не треба мовчати".

"На мою думку, дуже гарний приклад громадської активності – справа тої бідної Оксани Макар. Саме тоді юридична влада почала серйозно працювати, щоб покарати винуватців. Але саме люди домагалися цього", - сказав він.

Гузар переконаний, що влада "дуже сенситивна до того, щоб люди не перебрали мірку", але люди повинні спокійно сказати про те, що їм не подобається.

"Правда в будь-якому разі дає ефект. З правдою ми дійдемо до чогось позитивного, до того, що самі собі бажаємо. Таким чином створюється певна атмосфера і люди починають набирати охоти робити добре, перестають боятися. І крок за кроком змінюється атмосфера", - переконаний церковний і громадський лідер.

"Чинна влада уявляє собі, що вона є дуже-дуже потужна, що може все зробити. Гляньмо в історію… Мені видається, що сьогоднішня влада – це велетень на глиняних ногах. Чому влада так поводиться? Бо вона є в більшому страху, ніж населення", - заявив Гузар.

Він закликав українців не боятися протистояти владі, яка не виконує належно свої обов’язки.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування