Азаров забрав у будівництва, яке щойно відкрила Богатирьова, 180 мільйонів на "Охматдит"

Вівторок, 4 грудня 2012, 10:09

Кабмін перенаправив 180 мільйонів гривень, передбачених на реконструкцію Національного інституту раку, на будівництво лікувально-діагностичного комплексу "Охматдиту".

Про це йдеться у постанові Кабміну від 14 листопада, оприлюдненій на сайті Кабміну у вівторок.

"… Здійснити… перерозподіл видатків розвитку в сумі 180 000 тис. гривень шляхом зменшення їх обсягу за програмою 2301850 "Реконструкція і розширення Національного інституту раку" та збільшення їх обсягу за програмою 2301820 "Будівництво сучасного лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит", - сказано у документі.

Постановою також доручено передати 180 тисяч гривень, передбачених за програмою будівництва лікувально-діагностичного комплексу "Охматдиту", Нацагентству з питань підготовки та проведення в Україні Євро-2012 та реалізації інфраструктурних проектів за програмою 6651250 "Виконання Державної цільової програми з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу".

Як відомо, 20 листопада міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова взяла участь в закладанні капсули у підмурок майбутньої Клініки консервативного лікування пухлин (клініки №3) Національного інституту раку.

На розбудову Інституту раку у 2012 році в бюджеті було передбачено 200 мільйонів гривень.

Втім, як повідомили "Українській правді. Життя" минулого тижня у прес-службі МОЗ, Мінфін виділив лише 56 мільйонів гривень, а наступний транш так і не надійшов.

У МОЗ також заявили, що не зверталися до Кабмін з проханням зменшити фінансування реконструкції Національного інституту раку на 2012 рік, а також не просили Кабмін перенаправити 200 мільйонів гривень на інші програми, зокрема, на будівництво лікувально-діагностичного комплексу "Охматдиту".

У генпідрядника будівництва Інституту раку, ДП "Інженерно-технічний центр МОЗ України", УП. Життя підтвердили, що станом на 29 листопада з бюджету надійшло 56 мільйонів гривень.

"У мене всі документи оформлені на те, що у нас було по закону України на 2012 рік – 200 млн. Розмов багато, я теж читаю інтернет, я теж переживаю, але поки мені міністр не скаже, що є якісь зміни, я працюю. Ми освоїли більше 50 млн, а будуть проплачувати все. Ми працюємо і чекаємо", - заявила директор ДП "Інженерно-технічний центр МОЗ України" Ольга Махньова.

Влітку громадські організації заявляли, що Кабінет міністрів передає на "Євро-2012" 200 мільйонів гривень, які передбачалися на будівництво лікувально-діагностичного комплексу дитячої лікарні "Охматдит".

У Кабміні це спростували, однак заявили, що фінансування виготовлення проектно-кошторисної документації та початок будівництва в 2011 році здійснювалось за кошти, які були передбачені "Укрєвроінфрапроекту" в Державній цільовій програмі підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році і становили 230 мільйонів гривень.

У грудні 2011 року Кабмін затвердив проект будівництва лікувально-діагностичного комплексу лікарні "Охматдит", оцінивши його вартість в 1,785 млрд гривень.

У лютому державне підприємство "Укрмедпроектбуд" прогнозувало уведення в експлуатацію нового лікувально-діагностичного комплексу лікарні "Охматдит" до липня 2014 року.

Детальніше читайте на Українській правді. Життя

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування