Обвинувачення підрахувало: "терористи" оцінили одного українця у 10 центів

Вівторок, 4 грудня 2012, 19:28

"Дніпропетровські терористи" оцінили кожного українця в 10 центів.

Про це йдеться в обвинувальному висновку підозрюваним у терактах в Дніпропетровську 27 квітня Віктору Сукачову і Віталію Федоряку, яке в суді продовжує зачитувати сторона звинувачення.

"Метою вибухів були: протест проти проведення Чемпіонату Європи з футболу в Україні в 2012 році і проти існуючого в Україні способу життя", - наголошується в обвинуваченні.

"Отримання грошових коштів у розмірі 4,5 мільйонів доларів... Ця сума була визначена з того, що населення України становить 45 мільйонів чоловік, і таким чином державні органи влади Федоряку і Сукачову повинні заплатити по 10 центів за кожного громадянина", - йдеться в документі.

У заключному обвинуваченні говориться, що підсудні намагалися створити видимість того, що до вибухів причетні колишні співробітники правоохоронних органів.

В ході судового засідання були оголошені докладні показання підсудного Сукачова, які він давав під час досудового слідства, а також зачитані його записи.

Зокрема, він ділиться своїми очікуваннями щодо реакції після вибухів: "Як на початку нашої діяльності, так і у квітні 2012 року я вважав, що масштабні, резонансні вибухи привернуть увагу. Населення буде розчароване діяльністю правоохоронних органів, які не можуть знайти терористів, що організували вже не один вибух".

"Крім загального невдоволення правоохоронцями, наша діяльність стимулює роботу громадських організацій, які борються зі зловживаннями МВС... Крім того, суспільне невдоволення і тривогу можна буде підігрівати публікаціями, провокаціями в стилі помилкового мінування, розміщенням листів з погрозами і т.д. але без вибухів", - цитує Сукачова обвинувачення.

"Я сподівався, що вибухи, резонанс навколо цих подій стимулює суспільство, тому що прискорить усвідомлення катастрофічності подій, що наближаються, як разовими громадянами, так і потенційними активістами", - написав обвинувачений про теракти.

Після скоєння терактів 27 квітня Сукачов як політолог давав телеінтерв'ю ЗМІ з метою спрямування співробітників СБУ для відпрацювання "помилкової" версії про те, що нібито теракт - вибухи 27 квітня в Дніпропетровську скоїли колишні співробітники правоохоронних органів.

Обвинувальний висновок містить 407 сторінок. Наступне засідання суду відбудеться 7 грудня о 14.00.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News